Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Λεφτά υπάρχουν ..για τη μισθοδοσία του ΤΧΣ

Αναστασία Σακελλαρίου
Πολ Κόστερ
  Προασπίζονται την κοινωνια απο τα συμφεροντα των συντεχνιών !!! Λέει ο Χατζηδάκης και εννοει ...
Οι δρόμοι θα μεινουν ανοιχτοι ,για να κάνουν μισθολογικό πρωταθλητισμό οι άνθρωποι του ΔΝΤ της Deutsche Bank, του Σαλα .....

Διαβασουμε απο: iefimerida
 Ετήσια μισθοδοσία συνολικού ύψους 785.000 θα έχει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για τα 8 μόλις μέλη της νέας διοίκησης που διόρισε η κυβέρνηση. Πρωταθλητές η νέα διευθύνουσα σύμβουλος κυρία Αναστασία Σακελλαρίου, ο Ολλανδός πρόεδρος Πολ Κόστερ καθώς και οι κύριοι Κολλιόπουλος και Γάγαλης.
Συγκεκριμένα, η αποκαλούμενη «σιδηρά κυρία» των τραπεζών, Αναστασία Σακελλαρίου θα λαμβάνει 215.000 ευρώ ετησίως ή 17.900 το μήνα καθ' όλη τη διάρκεια της θητείας της μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2017.
Αυτό προβλέπεται στην απόφαση του υπουργού Οικονομικών που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ της Τετάρτης 30 Ιανουαρίου 2013, αναφέρει η εφημερίδα «Δημοκρατία». Ειδικότερα, η νέα διοίκηση του ΤΧΣ, το οποίο είναι μεταξύ άλλων αρμόδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αποτελείται από τους εξής:
  • Πολ Κόστερ (Ολλανδία), πρόεδρος του ΤΧΣ, με μισθό 100.000 ευρώ
  • Ανδρέας Μπερούτσος, μέλος, 30.000 ευρώ
  • Pierre Mariani (Γαλλία), μέλος, 30.000 ευρώ
  • Γεώργιος Μέργος, γ.γ. του ΥΠΟΙΚ και εκπρόσωπος του, 30.000 ευρώ
  • Ευθύμιος Γκατζώνας, εκπρόσωπος ΤτΕ, 30.000 ευρώ
Η εκτελεστική επιτροπή αποτελείται από τους:
  • Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος, 215.000 ευρώ
  • Μάριος Κολλιόπουλος, αναπληρωτής διευθύνων, 185.000 ευρώ
  • Αναστάσιος Γάγαλης, μέλος, 165.000 ευρώ
Συνολικά, από τα 8 μέλη της διοίκησης μόνο ένας, ο κ. Γάγαλης ήταν και στην προηγούμενη σύνθεση, όπου είχε τη θέση του αντιπροέδρου. Ο κ.Γάγαλης ήταν στέλεχος του ΔΝΤ επί 19 έτη.
Και πιο αναλυτικά  στο capital:

Με νέα διοίκηση αλλά τον ίδιο βασικό σκοπό, αυτόν της ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης, πορεύεται από σήμερα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται η παρουσίαση των νέων στελεχών καθώς και το κεντρικό πλαίσιο λειτουργίας.

Ο “άγνωστος Χ” της νέας διοίκησης είναι σίγουρα ο Ολλανδός Paul Koster, ο οποίος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Κόστερ επελέγη για την πολύ καλή προϋπηρεσία του στην Ολλανδία και συγκεκριμένα στην AFM (2002-2008), που είναι η εθνική ρυθμιστική Αρχή της χώρας για τον κλάδο των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της θητείας του στην AFM, ο κ. Koster αναγνωρίστηκε ως μία από τις ηγετικές φυσιογνωμίες στη διαμόρφωση της επιχειρηματικής κουλτούρας στη χώρα.

Παράλληλα, από το Μάιο του 2006 έως τον Δεκέμβριο του 2007, ο κ. Koster προέδρευσε της μόνιμης ομάδας εργασίας της Επιτροπής των Ευρωπαϊκών Εποπτικών Αρχών Κεφαλαιαγοράς. Η συγκεκριμένη επιτροπή συντονίζει την επικύρωση και την εφαρμογή των ευρωπαϊκών προτύπων χρηματοοικονομικής αναφοράς.

Την 1η Δεκεμβρίου του 2008, ο Paul Koster ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου στην Dubai Financial Services Authority. Πριν την ενασχόλησή του με τα ρυθμιστικά ζητήματα στην Ολλανδία ο Koster διετέλεσε, την τριετία 1998-2001 εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Royal Philips Electronics (στον τομέα εσωτερικού ελέγχου).

Στη θέση της διευθύνουσας συμβούλου του ΤΧΣ επελέγη η Αναστασία Σακελλαρίου. Η κ. Σακελαρίου θεωρείται “άνθρωπος της αγοράς”, με εμπειρία στον εγχώριο και διεθνή τραπεζικό κλάδο. Υπήρξε στέλεχος μεγάλων τραπεζών τόσο στο Λονδίνο όσο και τη Νέα Υόρκη, όπως στις Deutsche Bank, Salomon Brothers και Credit Suisse. Μάλιστα, στην ελβετική τράπεζα υπήρξε μία από τις νεώτερες σε ηλικία Managing Directors.

Στην Ελλάδα, η κ. Σακελλαρίου εργάστηκε στην Τρ. Πειραιώς, ως σύμβουλος του προέδρου, έως το 2010, ενώ μέχρι το τέλος του 2012 διετέλεσε Chief Risk Officer στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο όπου, μεταξύ άλλων ήταν υπεύθυνη στο έργο απορρόφησης της Aspis Bank και στο έργο του ελέγχου από την Blackrock.

Η Αναστασία Σακελλαρίου είναι απόφοιτος των Πανεπιστημίων Warwick και Reading της Μ. Βρετανίας και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών με ειδίκευση στο International Banking &Financial Services ενώ η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον τομέα του Investment Banking στο Λονδίνο. Από τις αρχές της καριέρας της ειδικεύτηκε στους τομείς της πίστης και αναδιάρθρωσης πιστώσεων, της διαχείρισης ενεργητικού-παθητικού και της διαχείρισης κινδύνων (risk management) με βασική αρμοδιότητα τις εισηγήσεις αναδοχής ή μη πιστωτικών κινδύνων σχετιζόμενων με σύνθετες συναλλαγές (όπως για παράδειγμα μοχλευμένες εξαγορές) και τη διαχείριση αυτών στις περιπτώσεις ανάληψης.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών είναι ο Γενικός Γραμματέας Οικονομίας και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Μέργος. Ο κ. Μέργος εργάστηκε ως Οικονομολόγος - Ερευνητής στην Παγκόσμια Τράπεζα (1983-1986) και κατά διαστήματα ως Εμπειρογνώμων στη Γενική Διεύθυνση Ι (Εξωτερικών Υποθέσεων) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα ανάπτυξης, καθώς και ως μέλος και ως αρχηγός αποστολής σε πολλές χώρες (Κίνα, Ινδία, Αίγυπτος, χώρες της Νότιας Ασίας, της Ανατολικής Ευρώπης και της τ. ΕΣΣΔ). Επίσης έχει διατελέσει Διευθυντής Κλαδικών Ερευνών στο ΙΟΒΕ (1990-1995) και μέλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού (1991-1995). Είναι μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας ‘Κωνσταντίνος Καραμανλής’ και μέλος του Δ.Σ. του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.

Ο κ. Μέργος σπούδασε Οικονομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και έχει MSc από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και PhD από το Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ. Τα καθήκοντά του στο ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνουν την Οικονομική Πολιτική, τις Εξωτερικές Οικονομικές Σχέσεις και τη Διοίκηση του Υπουργείου. Έχει αναστολή καθηκόντων από τη θέση του Καθηγητή Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εκπρόσωπος της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ευθύμιος Γκατζώνας είναι διευθυντής στη Διεύθυνση Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας της κεντρικής τράπεζας. Προηγούμενα ο κ. Γκατζώνας ήταν υποδιευθυντής στο Τμήμα Πράξεων Συναλλάγματος.

Τέλος, ο κ. Αναστάσιος Γάγαλης είναι ο μοναδικός που παραμένει από την προηγούμενη διοίκηση του Ταμείου, ως μέλος αυτή τη φορά της Εκτελεστικής Επιτροπής. Ο κ. Γάγαλης κατείχε τη θέση του αντιπροέδρου και εκτελεστικού μέλους του ΔΣ από τον Οκτώβριο του 2010. Πριν την ανάληψη των καθηκόντων του στο ΤΧΣ, διετέλεσε για 19 χρόνια στέλεχος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ενώ προηγουμένως εργάσθηκε για 11 χρόνια στη Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ΤτΕ. Είναι κάτοχος Διδακτορικού στα Οικονομικά από το University of Rochester (Η.Π.Α.) και πτυχιούχος (suma cum laude) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου