Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Ο Σβόμποντα απαντά στην παρέμβαση του SAVEGREEKWATER και οι διοργανωτές "χάνονται" στη μετάφραση


 Ερώτηση – παρέμβαση έκανε η Πρωτοβουλία SAVEGREEKWATER στις 25/1/2013, στην ανοικτή συζήτηση με τίτλο «Κρίση στον Ευρωπαϊκό Νότο: Υπάρχει Αριστερή προοδευτική απάντηση;» που διοργανώθηκε από την Ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά, στο αμφιθέατρο της Τεχνόπολης στο Γκάζι, παρουσία Ευρωβουλευτών και πολιτικών εκπροσώπων σοσιαλιστικών κομμάτων της Νότιας Ευρώπης αλλά και του Αυστριακού Hannes Swoboda, Προέδρου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωκοινοβουλίου. 

Αν και οι ερωτήσεις για το κοινό ήταν ιδιαίτερα περιορισμένες με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να επανέλθουμε, ούτε για το θέμα της παραβίασης από πλευράς Κομισιόν της Ευρωπαϊκής Συνθήκης που επιτάσσει ουδετερότητα σε ότι αφορά την δημόσια ή την ιδιωτική διαχείριση των υπηρεσιών ύδρευσης, ούτε για το πώς μπορεί να εμποδιστεί η ιδιωτικοποίηση στην Ελλάδα, μια και είναι η Τρόικα (μέλος της οποίας είναι η Κομισιόν) που πιέζει προς αυτή την κατεύθυνση, είχαμε τουλάχιστον την ευκαιρία να θέσουμε στον κ. Swoboda ένα πολύ μα πολύ συγκεκριμένο ερώτημα.

Δείτε την ερώτηση και την απάντηση του στο βίντεο που ακολουθεί


 
Περισσότερα σχετικά με το μορατόριουμ κατά των Suez Veolia Saur εδώ.

Δείτε ακόμη στο δεύτερο μεγαλύτερο βίντεο τι μετέφραζε η επαγγελματίας μεταφράστρια της εκδήλωσης για όσους φορούσαν ακουστικά και άκουγαν τις τοποθετήσεις στα ελληνικά αλλά και σε όσους παρακολουθούσαν την εκδήλωση ζωντανά στα ελληνικά μέσω διαδικτύου
 

  Savegreekwater

  Χαμένοι στη μετάφραση ...θα πει .... 

1.:Μεταφράζουμε (??) στα ελληνικά ότι μας συμφέρει . Κατά της ιδιωτικοποίησης ψήφισε ο ιταλικός λαός , υπερ μεταφράζουμε εμείς !!

2. Δεν ακουμπάμε τους μαφιόζους του νερού (Veolia, Suez, Saur) στους οποίους σκοπεύουμε να παραδώσουμε ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ.

3. Αλλιώνουμε το νόημα της ερώτησης αλλά και της απάντησης παραχαράσσοντας βάναυσα τη μετάφραση, ετσι ωστε αυτοι που παρακολουθούν απ'το διαδίκτυο και οι παρόντες που δεν γνωρίζουν Αγγλικά να ακούσουν ,οχι ο,τι λέγεται ,αλλά αυτό που "πρέπει" .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου