Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πολ Τόμσεν: Η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα


Την πεποίθησή του ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει εκφράζει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα,Πολ Τόμσεν . Αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο «κούρεμα».

«Η τρόικα δεν μπορεί να κάνει σωστές προβλέψεις για τα πάντα» δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πoλ Τόμσεν, και αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο για νέο κούρεμα του χρέους, παραπέμποντας στη δέσμευση των ευρωπαίων για «πρόσθετη ελάφρυνση του χρέους εφόσον η Ελλάδα εφαρμόσει πλήρως το οικονομικό της πρόγραμμα».
Σε συνέντευξή του στο «Βήμα» ο κ. Τόμσεν υπογραμμίζει ακόμη την ανάγκη επιτάχυνσης των ιδιωτικοποιήσεων, έναν τομέα, όπως αναφέρει, «όπου τα αποτελέσματα έχουν υστερήσει κατά πολύ σε σχέση με τις προγραμματικές δεσμεύσεις».
Επισημαίνει μάλιστα ότι «αν συνεχιστούν οι καθυστερήσεις ως τα μέσα της χρονιάς» θα προταθεί στην κυβέρνηση «να απευθυνθεί σε εμπειρογνώμονες διεθνών αγορών, που μπορούν να μεγιστοποιήσουν το όφελος για όλους τους Έλληνες».
Ο κ. Τόμσεν εκφράζει, πάντως, την πεποίθησή του ότι το οικονομικό πρόγραμμα της κυβέρνησης δίνει την ευκαιρία στην Ελλάδα να ανακάμψει και τονίζει  ότι «η πολιτική σταθερότητα είναι στοιχείο ουσιαστικής σημασίας για την ανάκαμψη».


Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου