Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Μωρ' είναι δύσκολο πολύ να βγεί η αλήθεια στο κλαρί....



Ξύπνησαν και οι αγρότες. Μάζεψαν ελιές, μπαμπάκια, καλαμπόκια, χειμώνας είναι δεν χρειάζεται να ποτίζουν, οπότε βγήκαν στη ζητιανιά στις εθνικές οδούς. Τι κι αν ξεπουλήθηκε η Ελλάδα αυτοί, η επιδότηση να τρέξει,οι τιμές στα μπαμπάκια και είναι κομπλέ. ΄Ετσι για να έχουν να πλερώνουν και τα χαράτσια και να τους μένει η σοδιά κέρδος για το i-phone του παιδιού που σπουδάζει

Και όσο για τους δημοσίους… Ρέ σεις μόνο για τα φράγκα δηλαδή απεργείτε ? Αφήστε την ΑΔΕΔΥ και τα λοιπά λαμόγια. Εσείς, ο κάθε κλάδος τσίπα δεν έχετε? Τσοντάρετε χρόνια τώρα δυο-τρία θεσμικά έτσι για τα μάτια του κόσμου (καλύτερη παιδεία ,καλύτερη υγεία )τα οποία ξεχνιούνται με την πρώτη οπισθοχώρηση στα μισθολογικά ή τις απολύσεις. Να κι αν καεί το σύμπαν. Έτσι ταξικά να το πάμε και θα μας λιανίσουν έναν- έναν...Ταξικά.

Εντωμεταξύ οι ταξιτζήδες κάνανε χρυσές δουλειές με τις απεργίες .των ΜΜΜ. Σαν καλά κοράκια και ούτε που τους πέρασε από το μυαλό να κατέβουν σε απεργία.. Ο θάνατος σου η ζωή μου. Κι έπειτα λέμε ποιοί είναι οι μαυραγορίτες .,νάτοι μπρός μας. Κάθε μέρα.

Για το παραδάκι λοιπόν . Οχι για τους όρους που η κοινωνία θα έπρεπε να αναδιαπραγματευτεί, για την ίσια μοιρασιά (κι ας είναι λίγη δεν πειράζει) Στα ίσια όμως. Έτσι και οι κυβερνήτες μας έκοψαν σε τεμάχια (με την βοήθεια της ταξικής θεωρίας) πλήρωσαν καλά δικαστές και αστυνόμους και τραβάτε τώρα στο καβούκι σας ο καθένας και τουμπεκί ψιλοκομμένο. Τα ρέστα θα τα ζητάτε από τον εαυτό σας και τον συνδικαλιστικό φορέα σας. Η κυβέρνηση κάνει απλά τη δουλειά της. Πηδάει έναν κάθε μέρα με τη σειρά του..Κορόιδα.

Αν ο Βενιζέλος έβρισκε 1 τρίς (έστω και κλεμμένο) όλοι τούτοι που φωνάζουν όταν τους κόβουν τα μισθά , ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζαν. Αυτό είμαστε. Λεφτά. Παράς. Διότι κανείς δεν σκέφτηκε να απεργήσει (στον Δημόσιο τομέα) γιατί ενάμιση εκατομμύριο ιδιωτικοί έμειναν χωρίς δουλειά. Και έρχονται τώρα και λένε: συμπαράσταση στον αγώνα μας. Κατανόηση αδερφοσύνη. Πού να τη βρώ ρε κουμπάρε? Με τα 280 του ταμείου (κι αν μου κόλλαγαν ένσημα) να πάρω και ταξί ? Με 20 ευρώ να σφουγγαρίζω σκάλες και να δίνω 15 πήγαινε έλα ? Έλα να μοιραστούμε ''σύντροφε,, το 1400άρι ή το 1200άρι, να σου κάνω συμπαράσταση. Είσαι ?

Και τις παπαριές των ΔΕΗατζήδων που δεν κόβουν το ρεύμα αλλού. Το δίνουν σε ιδιώτες-μπάτσους - ηλεκτρολόγους, πουλάνε ανθρωπισμό, γλυτώνουν τους καυγάδες με το κόσμο, την αράζουν στη ΓΕΝΟΠ, και πληρωνουν 22 ευρώ ρεύμα όσο κι αν κάψουν.  

Και ένα τελευταίο για τους αγρότες : να κολλάνε ένσημα και δώρα Πάσχα, επιδόματα αδείας , και Χριστουγέννων στους αλλοδαπούς, να τους βγαίνει το μεροκάματο 140 ευρώ, να πουλάνε το λάδι 150 τον τενεκέ, και να μην τους μένει και φράγκο. Δεν κατάλαβα γιατί τόσα χρόνια, όταν κάποιος κουβαλάει στο σουπερ μάρκετ κιβώτια με ελιές πρέπει να είναι ασφαλισμένος , ενώ όποιος τις κουβαλάει από το δέντρο στο σούπερ μάρκετ να παίρνει ένα τριαντάρι στο χέρι και μαύρο. εεε? (αυτό γι αυτούς που αναρωτιούνται που βρέθηκαν τόσα πολυτελή αυτοκίνητα στη κάθε Λάρισα)

Θέλω να δω επιχείρηση Ξένιος Δίας στην Καλαμπάκα την ώρα που μαζεύουν τα μπαμπάκια. Στην Πελοπόννησο όταν μαζεύουν τις ελιές . Στην Ξάνθη όταν μαζεύουν τα καπνά. Ετσι για να δούμε τι θα τρώμε και τι θα καπνίζουμε . Τα δάχτυλα μας ?

Ο πολιτικός (βλέπε Μαγγίνας) δεν πληρώνει ένσημα ή φόρους Ο εργολάβος δεν πληρώνει δρόμους αλλά εισπράτει από αυτούς Οι ποδοσφαιρικές ομάδες χρωστάνε σε όσους μιλάνε ελληνικά Το ΤΕΑΥΕΚ για να σου βγάλει σύνταξη θέλει 5 χρόνια και στα δίνει άτοκα. (αν στα δώσει)
Το κράτος όμως τα ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ στα διπλασιάζει αν δεν τα πληρώσεις λόγω του ότι δεν σε πλήρωσε το ΤΕΑΥΕΚ (ή τη σύνταξη που την πήγε τέλος του μήνα) Ο ΔΕΗατζής (ως τελευταίος μεν τροχός αλλά στο κόλπο) παίρνει 1200 τουλάχιστον, σε έχει στημένο στους διακανονισμούς με τον πιο χυδαίο τρόπο (περιμένετε κύριε δεν βλέπετε ότι έχω δουλειά? να πληρώσετε τουλάχιστον τα μισά και χάρη σας κάνω που δεν σας το κόβω) αλλά ο ίδιος πληρώνει μόνο 22 ευρώ, ενώ η γιαγιά 240 με το ένα τρίτο σύνταξη και πάει λέγοντας. Ας ξανάρθουν οι Τούρκοι λέω εγώ .

Όλη μας η αλήθεια σε ένα τραγούδι του 1982. Πριν καλά- καλά στεριώσει ο Αντρέας και το ΝέοΠΑΣΟΚ ακόμη. Έτσι ήμασταν πάντα, απλά η πίτα ήταν μεγαλύτερη και έπεφταν και τα ψίχουλα για τους από κάτω. Πικρή είναι η αλήθεια. Πολύ πικρή Κεμάλ.


Και τελικά το ερώτημα είναι πολύ απλό : Τι θέλουμε και τι θέλει η αριστερά? Καλύτερα πληρωμένους δημοσίους υπαλλήλους που να υπηρετούν μια κρατική μηχανή που συνθλίβει  την κοινωνία με 1,40 εισιτήριο και +30% αύξηση στο ρεύμα και ανεργία στο 35% ? Η έναν δημόσιο .υπάλληλο που να την σταματήσει μια και καλή(την κρατική μηχανή) ώστε η νέα κοινωνία να έχει δημόσιες υπηρεσίες χωρίς κέρδη και χωρίς ζημίες ? Γιατί μόνο αυτοί μπορούν να σταματήσουν το τρένο πριν το γκρεμό .. Ποιόν εξυπηρετεί η μισθολογική διαμάχη τελικά? Το σύστημα δεν εξυπηρετεί ?  
Ξέρω είναι βράδυ και σας βάζω δύσκολα.. Καλό ξημέρωμα

Μωρ' είναι δύσκολο πολύ να βγεί η αλήθεια στο κλαρί
σαν πρωτοπέταχτο πουλί και να λαλεί και να λαλεί
μωρ' είναι δύσκολο πολύ να βγει η αλήθεια στο κλαρί


 Στίχοι: Ιάκωβος Καμπανέλλης
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Πρώτη εκτέλεση: Λάκης Παππάς


Ώρα κακή στο σιδερά, κακό έστησε καρτέρι
κι ο μάστορης το δίκιο του ζητά κι ας το ξέρει
κάλλιο το χέρι να χτυπά σε δίκοπο μαχαίρι.

Μωρ' είναι δύσκολο πολύ να βγεί η αλήθεια στο κλαρί
σαν πρωτοπέταχτο πουλί και να λαλεί και να λαλεί
μωρ' είναι δύσκολο πολύ να βγει η αλήθεια στο κλαρί

Geo 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου