Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Τα ντολμαδάκια της Αντίστασης !!

 

 1η Γιορτή Ντολμά! Στον Ευρωπό Κιλκίς...

Κυριακή 3 Ιουνίου στην πλατεία του Ευρωπού στις 6.30
Ο λαός μας αντιστέκεται…
Όσο και να μας πιέζουν εμείς θα διασκεδάζουμε…
Ακόμα και με ρύζι και κληματόφυλλα…
Οι κάτοικοι του Ευρωπου Κιλκίς σας προσκαλούν την Κυριακή 3 Ιουνίου στην πλατεία του χωρίου για να διασκεδάσουμε και να... φάμε το μεζέ κατατεθέν του χωρίου μας… τα αγαπημένα μας ντολμαδάκια…

 Το ειδα στο μπλοκ

Mια εβδομάδα αδιαφορίας SOS απο το κέντρο υποδοχής μεταναστών στο Λαύριο



Ειναι μία εβδομάδα τώρα που οι επίσημοι φορείς αγνοούν επιδεικτικά το πρόβλημα του κέντρου υποδοχής μεταναστών Λαυρίου. 
Ειναι μια εβδομάδα τώρα που το κέντρο συντηρείται αποκλειστικά και μόνο  απο το συγκινητικό ενδιαφέρον του κόσμου  , που μέσα στη βαθύτατη κρίση που βιώνει απαντάει δυναμικά και με φιλότιμο.
 Η εκκλησία ζητάει επίσημο έγγραφο απο τον διευθυντή για πάει τρόφιμα και τα κόμματα ,αυτά που λένε οτι ειναι προοδευτικά τουλάχιστον , εχουν προτεραιότητα τις εκλογές. Αλλά τα 85 παιδιά ( ανάμεσά τους και βρέφη ) του κέντρου δεν εχουν γάλα για αύριο .
Κόψτε απο τις αφίσες σας ,  πληρώστε ενα λιγότερο διαφημιστικό στους νταβατζήδες των καναλιών, ΑΛΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ...ΝΤΡΟΠΗ !!!!!.
Απο :http://www.facebook.com/groups/317217015023917/
Εδω η ανανεωμένη λίστα με τις ανάγκες του κέντρου..

Από 21 Μαΐου 2012, οι εργαζόμενοι του Κέντρου βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση επειδή έχουν να πληρωθούν έξη μήνες ,με αποτέλεσμα να εχει διακοπεί η τροφοδοσία και η σίτιση των μεταναστών. Δημιουργείται πλέον άμεσος κίνδυνος για την επιβίωσή τους ,αλλά ιδιαίτερα για την επιβίωση των πολλών μικρών παιδιών και βρεφών που ζουν στο κέντρο με τις οικογένειές τους. Κάθε λειτουργία του Κέντρου έχει ανασταλεί καθώς δεν υπάρχουν υπηρεσίες σίτισης, καθαριότητας, ιατρικής φροντίδας.Υπάρχει άμεση ανάγκη για:

 Ενημέρωση 31ης Μαη

** ΕΠΕΙΓΟΝ
** Γαλατα- σκόνη α΄και β΄βρεφικής ηλικίας
** πανες για μωρα μεχρι 5 kg και απο 6 kg-15 kg
** Σαπούνια

Γάλατα

Παιδικές κρέμες

Δημητριακά πρωινού

Μακαρόνια - Ζυμαρικά
.
Ρύζι - όσπρια

Αλεύρι
Αυγά
Λάδι
Αλάτι
Zάχαρη και γενικά συσκευασμένα τρόφιμα
+ ψωμι, πατατες..ντοματοπελτε...μαρμελαδα... και οι πανες απο 2 μηνων εως 18 μηνων] Και παιχνίδια (μεταχειρισμένα)
Επίσης , αλλά όχι άμεσα όσο τα τρόφιμα:
σαπούνια ,
απορρυπαντικά,
οδοντόκρεμες , Οδοντόβουρτσες
χαρτιά υγείας,
ξυραφάκια ,
σερβιέτες ,
πανες για μωρα μεχρι 5 kg και απο 6 kg-15 kg  

επίσης χρειαζόμαστε εθελοντές για παραλλαβή και μεταφορά των τροφίμων.
Η ανακοίνωση συμπαράστασης των μεταναστών στην απεργία των εργαζομένων του κέντρου: http://www.facebook.com/groups/317217015023917/doc/317255005020118/
Είτε με μηχανάκι είτε με αυτοκίνητο σε κάθε περιοχή , για να στήσουμε ένα δύκτιο συγκέντρωσης των προσφορών.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ! !
ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΑς ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΝΑ-ΔΥΟ ΕΥΡΩ ΣΕ ΕΙΔΟΣ !!
Οσοι είναι από κοντινές περιοχές μπορούν να παραδώσουν τη βοήθεια στη διεύθυνση:
ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ . Δανοκάρα 1 τκ.19500 Λαύριο .
Επίσης
Πληροφορίες στην ομάδα : http://www.facebook.com/groups/317217015023917
για συντονισμό και αποστολή τροφίμων.

Εμπρος στο δρόμο που χάραξε ο Χατζημαρκάκης !!Ο Βενιζέλος θέλει “επαναπροσδιορισμό της επωνυμίας της χώρας”!


Η εικόνα «πολιτικής αστάθειας και ακυβερνησίας» που παρουσιάζει η χώρα αποτελεί πλήγμα για τον ελληνικό τουρισμό τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στη συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.

«Το σημαντικότερο είναι να επαναπροσδιορίσουμε τη διεθνή επωνυμία της χώρας» τόνισε ο κ. Βενιζέλος, σημειώνοντας ότι «πρέπει να βρούμε με ποιο τρόπο θα επαναφέρουμε τις θετικές εικόνες για την Ελλάδα, πώς θα προστατεύσουμε και θα διασώσουμε την τουριστική οικονομία της χώρας». Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ «μια επιδείνωση της κατάστασης στον τουρισμό θα βαθύνει την ύφεση και θα διογκώσει την ανεργία».
Σημείωσε ακόμη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει τακτικό διάλογο με τον τουριστικό κόσμο, ενώ τόνισε ότι είναι «απολύτως επιβεβλημένο να μιλήσουμε τη γλώσσα της αλήθειας και να κάνουμε ό,τι πρέπει να κάνουμε, πριν και μετά τις εκλογές, για να αντιμετωπίσουμε τα άμεσα ζητήματα του τουρισμού».

Το ειδαμε papaioannou

ΔΣΑ: Τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου θα ακυρωθούν. “Εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη” το θέμα της απογραφής.



Για «εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη» σχετικά «με τη μη δημοσίευση των στοιχείων της τελευταίας απογραφής της ΕΛΣΤΑΤ» κάνει λόγο, σε ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας (ΔΣΑ), Ιωάννης Αδαμόπουλος.
 

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει πως «η τελευταία απογραφή ολοκληρώθηκε από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την 24η Μαΐου 2011- ημερομηνία, η οποία επιβεβαιώνεται επίσημα και αδιαμφισβήτητα από σχετικό Δελτίο Τύπου της ίδιας της Αρχής».
 

Ως εκ τούτου, συνεχίζει, «καθόσον έχει ήδη παρέλθει έτος από την τελευταία ημέρα διεξαγωγής της ως άνω απογραφής, τα αποτελέσματα αυτής θεωρείται ότι έχουν ήδη δημοσιευθεί». Κατά συνέπεια, υπογραμμίζει ο κ. Αδαμόπουλος, «ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας θα έπρεπε να καθοριστεί με βάση τον νόμιμο πληθυσμό των εκλογικών περιφερειών, όπως προέκυψε, σύμφωνα με την απογραφή αυτή».
 

Αυτό όμως, σύμφωνα με τη δήλωση του προέδρου του ΔΣΑ, «δεν συνέβη, με αποτέλεσμα να υφίσταται εξαιρετικά σοβαρή συνταγματική παράλειψη καθώς, στο μέτρο που εκτιμάται ότι έχουν επέλθει ουσιώδεις μεταβολές στην κατανομή του πληθυσμού ανά περιφέρεια, σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή (2001) αντιστοίχως, συνεπάγεται αλλαγές στον αριθμό των βουλευτικών εδρών ανά εκλογική περιφέρεια».
 

Στην ίδια ανακοίνωση, ο πρόεδρος του ΔΣΑ αναφέρει πως «οι ενστάσεις που, μετά βεβαιότητας θα ασκηθούν κατά του κύρους των βουλευτικών εκλογών της 17ης Ιουνίου, ενδέχεται να οδηγήσουν όχι μόνο σε μαζική ανακατανομή των βουλευτικών εδρών σε μεγάλο μέρος εκλογικών περιφερειών αλλά και σε επαναπροσδιορισμό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης κάθε κόμματος, θέτοντας ενδεχομένως σε κίνδυνο ακόμα και την εμπιστοσύνη της Βουλής προς την τότε κυβέρνηση και κατ’ επέκταση την ίδια την κυβερνητική σταθερότητα».

Το ειδαμε papaioannou

ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΤΟΧΗ ΡΕ, ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΜΑΙ!



Ναι καλά, το τραπεζικό σύστημα και οι καταθέτες και η ρευστότητα. Ποιο σύστημα μωρέ; Δεν είμαι μετοχή, άνθρωπος είμαι. Σε ποιο χρηματιστήριο με διαπραγματεύονται και λένε ότι η ζωή μου σήμερα κοστίζει πιο χαμηλά από του Γερμανού ή του Γάλλου;

Ποιος τους είπε ότι μπορούν να με οδηγούν στην εξαθλίωση και στην αυτοκτονία; Ποιος τους είπε ότι μπορούν να ρίχνουν την αξιοπρέπειά μου σε «ιστορικό χαμηλό επίπεδο»; Γιατί πρέπει να πλουτίσουν κι άλλο ο Λάτσης, ο Κωστόπουλος, ο Σάλλας και οι λοιποί τραπεζίτες, την ίδια ώρα που κλείνουν καθημερινά εκατοντάδες μικρές επιχειρήσεις και βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού άλλες τόσες; Τι είναι οι τραπεζίτες;....


Μήπως κι ο Λαυρεντιάδης, τραπεζίτης δεν ήταν; Την ώρα που στην Ελλάδα εκκρεμούν σε βάρος του πέντε κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα έφτασε μέχρι και αίτημα δικαστικής συνδρομής από το Λιχτενστάιν που αναζητά στοιχεία σε βάρος του για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σιγά τους τραπεζίτες ρε σεις!

Κι από την άλλη, ας πλουτίσουν, αλλά ας πλουτίσουν με τα δικά τους λεφτά, όχι με τα δικά μου. Όχι με αυτά που δανείζονται στο όνομά μου και με λιώνουν, με εκβιάζουν, με βιάζουν για να τα πάρουν πίσω οι τοκογλύφοι.


Ποια ρευστότητα; Ποια αγορά; Η αγορά ψοφάει. Με τα κάρα τα μαζεύουν τα νεκρά μικρομάγαζα και τα στέλνουν στους ομαδικούς τάφους που άνοιξαν οι τραπεζίτες και το ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ. Αδιάβαστες πεθαίνουν οι μικρές επιχειρήσεις, που ήταν ο κορμός της αγοράς.

Πότε έδωσαν δάνεια για ανάπτυξη οι τράπεζες; Δάνεια στραγγαλισμού έδιναν. Και σήμερα ούτε καν δίνουν, καθώς ισχύει στην κυριολεξία το ανέκδοτο ότι οι τράπεζες με τους όρους που βάζουν, δανείζουν μόνο όσους δεν έχουν ανάγκη από δάνεια.

Δε μ’ ενδιαφέρει καθόλου αν καταρρεύσει το τραπεζικό σύστημα. Συντρίμμια να γίνει. Όπως καίγονται και ζορίζονται μην τυχόν και πάθουν κάτι οι τράπεζες αυτοί που έχουν συμφέροντα από την ύπαρξη και τον πλουτισμό τους, έτσι ακριβώς δε με χαλάει καθόλου να καταστραφούν, εμένα που δεν έχω ούτε ένα ευρώ κατάθεση και κανένα συμφέρον.



Δε θέλω τράπεζες ρε! Τη ζωή μου θέλω κι όταν κινδυνέψει να έχω νοσοκομείο. Μπροστά μου, σε δημόσιο νοσοκομείο ζητούσε η γιαγιά από την καθαρίστρια χαρτί να σκουπιστεί έξω από την τουαλέτα και η καθαρίστρια τής απαντούσε «δεν έχουμε χαρτί. Τα βάζουμε και τα κλέβουν και δε μας δίνουν άλλα». Χαρτί τουαλέτας ρε! Να σκουπιστεί η γριά που ξεκωλώθηκε να δουλεύει μια ζωή και να πληρώνει ασφαλιστικές εισφορές.


Ποια νυστέρια και γάζες; Εδώ πας με γαστρεντερίτιδα στο νοσοκομείο και μέχρι να σ’ εξετάσουν έχεις γίνει ξεφτίλα σε όλη την αναμονή επειδή ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΝΑ ΣΚΟΥΠΙΣΤΕΙΣ.

Και λέει ο μαλάκας «να σώσουμε τις τράπεζες». Δηλαδή να σώσουμε τα κέρδη. Ποια παραμύθια για μικροκαταθέτες και μαλακίες; Οι περισσότεροι που έχουν μια μικρή καβάντζα, στα σπίτια τους τα έχουν πλέον τα λεφτά και όσοι είναι φραγκάτοι, τα έχουν βγάλει στο εξωτερικό.

Με τις τράπεζες συναλλάσσονται μόνοι όσοι είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν από κάτι νόμους του κώλου που δήθεν βγήκαν για να χτυπήσουν τη φοροδιαφυγή και στην τελική η φοροδιαφυγή αυξήθηκε. Αυτοί οι νόμοι το μόνο που εξασφάλισαν είναι πελάτες στις τράπεζες. Υποχρεωτικές παρουσίες για να έχουν κίνηση τα μαυσωλεία των τοκογλύφων και να θεωρούνται απαραίτητα. Αυτό έκαναν οι νόμοι που φτιάχτηκαν από τραπεζίτες και ψηφίστηκαν από τους βουλευτές των payroll τους.


Τα δάνεια που θα λάβει η Ελλάδα και θα ρίξουν στην πυρά πέντε – έξι γενιές σκλάβων Ελλήνων φθάνουν τα 190 δισ. ευρώ, ενώ η στήριξη των τραπεζών μέχρι τώρα έχει κοστίσει 182 δισ. ευρώ.

Εκεί πήγαν τα λεφτά. Στις τράπεζες και στους τραπεζίτες. Μην τυχόν και κλείσουν. ΝΑ κι αν κλείσουν, ΝΑ κι αν δεν κλείσουν. Επιχειρήσεις είναι οι τράπεζες όπως τόσες και τόσες που έκλεισαν και δε βρέθηκε ούτε μια γραμμή σε ένα κωλομνημόνιο να φροντίσει για αυτούς τους επιχειρηματίες, γι’ αυτούς τους εργαζόμενους που απολύθηκαν. Γιατί κανείς δε στήριξε αυτές τις επιχειρήσεις κι αυτούς τους εργαζόμενους; Γιατί δε δόθηκε ούτε ένα ευρώ για να μείνουν ζωντανοί, ενώ δίνουν 180 δισ. στις τράπεζες;

Γιατί ρε η ζωή του τραπεζίτη είναι πιο σημαντική από τη δική μου;

Γιατί ρε μαλάκα θα πας να ψηφίσεις πάλι τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ;
Ας το κάνει αυτός που καίγεται για το «υγιές τραπεζικό σύστημα». Εσένα τι σε κόφτει;
Μια ζωή νταβάδες θα ψάχνεις;
 Ε, στ’ αρχίδια μου κι εσύ, λοιπόν.
 Φτάνει με τις ευγένειες.    


  ΚΑΡΤΕΣΙΟΣ   
Το ειδαμε στον Αναρχογατούλη

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Πάγκαλος: Θέλουν να μας κυβερνήσουν μαλλιαροί, σπυριάρηδες χωρίς γραβάτα


Νέο απολαυστικό χτύπημα από το Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος αποφάσισε μεταξύ άλλων να ασχοληθεί με τα ενδυματολογικά ήθη της εποχής των ανδρών της πολιτικής, κατηγορώντας κυρίως τους νέους που πηγαίνουν στο Κοινοβούλιο χωρίς γραβάτα.
Με άρθρο του στα Νέα ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης υποστηρίζει πως η γραβάτα στο Κοινοβούλιο ήταν θέμα αρχής, «σεβασμού προς αυτούς που μας είχαν στείλει εκεί να τους εκπροσωπούμε.
 Ολοι χωρίς εξαίρεση οι άρρενες εκπρόσωποι των κομμάτων σε όλα χωρίς εξαίρεση τα πάνελ της εποχής είναι ξεκούμπωτοι και καμία γραβάτα δεν καλύπτει τους χυδαίους, μαλλιαρούς, ιδρωμένους με σπυράκια εν πάση περιπτώσει κάθε είδους σβέρκους και λαιμούς τους».

Προσθέτει μάλιστα πως τα τελευταία χρόνια ξεκινώντας από τον Συνασπισμό διάφοροι εμφανίζονταν χωρίς γραβάτα, ελάχιστοι χωρίς σακάκι. Δεν φοβόταν κανένα. Δεν υπήρχαν πια οι τρομεροί πρόεδροι που θα σε ειρωνεύονταν από το ύψος της έδρας εξαναγκάζοντας σε ευπρεπή συμπεριφορά.

Παράλληλα επισημαίνει πως ακόμη και πρώην υπουργοί με δεκαετείς και βάλε θητείες πέταξαν στον αέρα το ντεκολτέ τους για να μαζέψουν ψήφους. «Φτου σας μπαγάσηδες Μαυρογιαλούροι. Φτου σας ψηφοθήρες και γλοιώδεις λαοπλάνοι».

Τέλος υποστήριξε πως αν και ο ίδιος έχει αποφασίσει να αποσυρθεί από την πολιτική, ωστόσο θα έβρισκε πολύ δελεαστική μία πρόταση να ηγηθεί του κόμματος της γραβάτας 

Απο iefimerida

UNICEF: 13 εκατ. παιδιά στην ΕΕ, όχι τον Νίγηρα, πεινάνε…


Η λιτότητα που επιβάλλεται στους λαούς της Ευρώπης δείχνει το πιο απάνθρωπο πρόσωπό της στα παιδιά, όπως προκύπτει από έρευνα της Unicef. Στην έκθεση, που αποκαλύπτει την έκταση της παιδικής φτώχειας στις προηγμένες οικονομίες του κόσμου, επισημαίνεται ότι εκατομμύρια παιδιά στην ΕΕ στερούνται βασικών αγαθών απαραίτητων για την ανάπτυξή τους.
 
Στην κατάταξη αυτή των 29 χωρών, η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση. Σύμφωνα με την έκθεση, περίπου 13 εκατομμύρια παιδιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση στερούνται βασικά αγαθά απαραίτητα για την ανάπτυξή τους. Ταυτόχρονα, 30 εκατομμύρια παιδιά -σε ένα σύνολο 35 χωρών με αναπτυγμένες οικονομίες παγκοσμίως- ζουν σε συνθήκες φτώχειας.
 

Τα υψηλότερα ποσοστά αποστέρησης παρουσιάζονται σε χώρες όπως Ρουμανία, Βουλγαρία και Πορτογαλία (με ποσοστά πάνω από 70%, 50% και 27% αντίστοιχα) αν και μερικές πλουσιότερες χώρες, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν ποσοστά αποστέρησης άνω του 10%. Οι Σκανδιναβικές χώρες εμφανίζουν τη χαμηλότερη παιδική αποστέρηση, όλες με ποσοστά κάτω του 3%. Στις τρεις καλύτερες θέσεις της κατάταξης των χωρών σύμφωνα με αυτό τον τρόπο μέτρησης βρίσκονται, η Ισλανδία (0,9%), Σουηδία (1,3%) και Νορβηγία (1,9%) ενώ στις χαμηλότερες, η Ρουμανία (72,6%), Βουλγαρία (56,6%) και Ουγγαρία (31,9%).

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 21η θέση με 17,2%, αμέσως μετά την Ιταλία (13,3%) και πριν τη Σλοβακία (19,2%). Ειδικότερα, στην Ελλάδα το ποσοστό παιδικής αποστέρησης είναι ακόμη μεγαλύτερο σε μονογονεϊκές οικογένειες από 17,2% αυξάνει σε 24,3%, στις οικογένειες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο γονέων σε 50,8% και σε οικογένειες μεταναστών σε 42,2%. Όσον αφορά το ποσοστό παιδιών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 30η θέση (σε σύνολο 35 χωρών) με 16% και πάλι αμέσως μετά την Ιταλία (15,9%) και πριν την Ισπανία (17,1%).

 

Επιπλέον, στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες για τις οικογένειες (επιδόματα – φοροαπαλλαγές – υπηρεσίες) ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι στην προτελευταία θέση της κατάταξης (περίπου 1,1%) μετά τη Μάλτα (1%).


Διαβάστε περισσότερα: http://www.gkordis.com/2012/05/unicef-13.html#ixzz1wNCACGIw

Το ειδαμε ΕΔΩ

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ» ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!



ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ» ΧΛΙΑΡΑ Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ!

Με παρέμβαση Λουκά Παπαδήμου έγιναν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις 11 Μαΐου, ότι «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Μπαρόζο είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης τι νομίζει για τα σχέδια του Τσίπρα να σχίσει τη συμφωνία διάσωσης. Αν και δεν κατονόμασε τη χώρα, τα σχόλια του Μπαρόζο θεωρήθηκαν ότι αναφέρονται στην Ελλάδα και έκαναν να φαίνεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ήταν πιο κοντά.

Ο Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε, αναφέρει στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της Κομισιόν. Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι «δεν είχε αποτέλεσμα». 
 
Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος με αυτή την κίνησή του, ήθελε να επιταχύνει τις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, ήθελε, δια της πλαγίας, να εκβιάσει τα αστικά πολιτικά κόμματα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του ντόπιου και ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου, καθώς επίσης να τρομοκρατήσει το λαό και να πλήξει την Αριστερά!

Ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει χλιαρά το δημοσιεύμα του πρακτορείου Reuters. «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα» αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση.
 
Το ειδαμε Εδω

Μια νύχτα στην Ακρόπολη, 71 χρόνια πριν...



 Στα τέλη Μαΐου του 1941 είχε συμπληρωθεί ένας μήνας από την παράδοση της Αθήνας στους Γερμανούς, που ολοκλήρωναν τις επιχειρήσεις τους στην Ελλάδα με την κατάληψη της Κρήτης.
 Ο Μανώλης Γλέζος (9/9/1922) και ο Λάκης Σάντας (22/2/1922) ήταν δύο νεαροί φοιτητές, που δάκρυζαν, όπως και χιλιάδες Αθηναίοι, βλέποντας τη γερμανική σβάστικα να κυματίζει στην Ακρόπολη. Το χιτλερικό σύμβολο προκαλούσε την ελληνική υπερηφάνεια. Έπρεπε, λοιπόν, να κατέβει… Το παράτολμο σχέδιο γεννήθηκε στο μυαλό τους ένα ανοιξιάτικο σούρουπο στο Ζάππειο, καθώς αντίκριζαν την Ακρόπολη και στρώθηκαν στη δουλειά για να το υλοποιήσουν.

Πήγαν στην Εθνική Βιβλιοθήκη και διάβασαν ό,τι σχετικό με τον Ιερό Βράχο. Στη Μεγάλη Εγκυκλοπαίδεια ανακάλυψαν όλες τις σπηλιές και τις τρύπες της Ακρόπολης. Γρήγορα, αντιλήφθηκαν ότι η μόνη διαδρομή που έπρεπε να ακολουθήσουν για να μην γίνουν αντιληπτοί από τους γερμανούς φρουρούς ήταν μέσω του Πανδρόσειου Άντρου.

 Το πρωί της 30ης Μαΐου 1941, ο Γλέζος και ο Σάντας πληροφορήθηκαν από το ραδιόφωνο ότι η Κρήτη είχε πέσει. Οι Γερμανοί με προκηρύξεις κόμπαζαν για το κατόρθωμά τους. Οι δύο νέοι αποφάσισαν να δράσουν το ίδιο βράδυ. Όπλα δεν είχαν, παρά μόνο ένα φαναράκι κι ένα μαχαίρι. Η ώρα είχε φθάσει 9:30 το βράδυ. Η μικρή φρουρά της Ακρόπολης ήταν μαζεμένη στην είσοδο των Προπυλαίων και διασκέδαζε με νεαρές Ελληνίδες, που πουλούσαν τον ερωτά τους, πίνοντας μπύρες και μεθοκοπώντας. Με άγνοια κινδύνου, πήδηξαν τα σύρματα, σύρθηκαν ως τη σπηλιά του Πανδρόσειου Άντρου και άρχισαν να σκαρφαλώνουν από τις σκαλωσιές, που είχαν φτιάξει οι αρχαιολόγοι για τις ανασκαφές. Φθάνοντας σε απόσταση ολίγων μέτρων από τον ιστό της σημαίας δεν αντιλήφθηκαν κανένα φρουρό και με γρήγορες κινήσεις κατέβασαν από τον ιστό το μισητό σύμβολο του ναζισμού.
 

 Ήταν μία τεράστια σημαία, διαστάσεων 4x2 μ. Είχαν φθάσει πια μεσάνυχτα. Οι δύο «κομάντος» δίπλωσαν και πήραν μαζί τους τη σημαία και ακολουθώντας το ίδιο δρομολόγιο απομακρύνθηκαν από την Ακρόπολη, χωρίς και πάλι να γίνουν αντιληπτοί από τους Γερμανούς, που συνέχιζαν τη διασκέδασή τους. Με έκπληξη η γερμανική φρουρά αντιλήφθηκε νωρίς το πρωί ότι η σβάστικα έλειπε από τον ιστό. Οι γερμανικές αρχές πανικοβλημένες διέταξαν ανακρίσεις. Μόλις στις 11 το πρωί ανάρτησαν μια νέα σημαία στον κενό ιστό.
 Γλέζος και Σάντας καταδικάσθηκαν ερήμην σε θάνατο, οι άνδρες της φρουράς εκτελέστηκαν, οι έλληνες διοικητές των αστυνομικών τμημάτων της περιοχής απαλλάχθηκαν από τα καθήκοντά τους, ενώ για τους φύλακες της Ακρόπολης δεν προέκυψε κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο.
 Η υποστολή της σβάστικας από την Ακρόπολη αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη αντιστασιακή πράξη στην κατεχόμενη Αθήνα, μία ενέργεια με συμβολικό χαρακτήρα, αλλά τεράστια απήχηση στο ηθικό των δοκιμαζόμενων Ελλήνων. Το Σεπτέμβριο της ίδιας χρονιάς ιδρύθηκαν οι δύο μεγάλες αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ και ΕΔΕΣ.

Κατά τη διάρκεια της Κατοχής, ο Μανώλης Γλέζος συνελήφθη τρεις φορές από τους Γερμανούς, φυλακίστηκε και κατόρθωσε να δραπετεύσει, ενώ ο Λάκης Σάντας ξέφυγε από τους διώκτες του και κατετάγη στον ΕΛΑΣ.




Κειμενο απο αναρχογατούλης

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ



Τηλεοπτικά παράθυρα σε κατάσταση υστερίας. Πρωτοσέλιδα εφημερίδων μεγάλων εκδοτικών ομίλων εδώ και 2 χρόνια παίζουν το εξής έργο: “Άλλη μια δόση, άλλο ένα δάνειο, περισσότερες μεταρρυθμίσεις, από ώρα σε ώρα καταρρέουμε”. 

Τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν από το 1974 ως σήμερα, μετά την ταπείνωσή τους στις 6 Μαΐου, ουσιαστικά, έστω και με έμμεσο τρόπο, επιτέθηκαν στους πολίτες που δεν εμπιστεύτηκαν την δική τους, “υπεύθυνη” πρόταση. 
 

Το Μνημόνιο φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή τους, ωστόσο ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε η ΝΔ, είχαν το θάρρος να το υπερασπιστούν μετεκλογικά. Ούτε βέβαια σ’ αυτή την νέα προεκλογική περίοδο. Αν δεν κάνω λάθος, αυτοί είναι που υποστήριζαν την αναγκαιότητά του και χλεύαζαν οποιονδήποτε διατύπωνε αντίθετη άποψη, καθώς “δεν θα έχουμε λεφτά για μισθούς και συντάξεις”.

Μια μικρή παρατήρηση: Τα ΜΜΕ, στην συντριπτική τους πλειοψηφία επιτίθενται σε εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο που προκαλεί την εξής σκέψη: Μήπως κανάλια και εφημερίδες, δεν έχουν πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά πρέπει να αμυνθούν υπέρ των δύο κομμάτων, που με πιο συγκαλυμμένους τρόπους στήριζαν τόσα χρόνια; Απλά τα συμφέροντα των μεγαλοεκδοτών και καναλαρχών, συγκρούονται με όσα ενδεχομένως πρεσβεύει η Αριστερά.
 

Ποτέ δεν ήμουν οπαδός κανενός κόμματος, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ βεβαίως. Ωστόσο η απλή παρατήρηση προσφέρει αυτή την διαπίστωση. Φυσικά δεν λύνονται όλα μέσω εκλογών, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Ωστόσο ακόμη κι αυτό το μικρό “όπλο” που μου δίνει το σύστημα δεν το αφήνω ανεκμετάλλευτο.
 

Πριν λίγες ημέρες, έκλεισε ένας χρόνος από την μέρα που μαζευτήκαμε για πρώτη φορά στην πλατεία Συντάγματος και σε διάφορες άλλες πλατείες ανά την χώρα. Οι “αγανακτισμένοι” και γενικότερα τα κινήματα που προέκυψαν, αποτέλεσαν την μαγιά γι’ αυτό που βλέπουμε τώρα, δηλαδή για το ότι το πολιτικό σύστημα φοβάται μήπως πέσει.
 

Οι πλατείες αποτύπωσαν και το εκλογικό αποτέλεσμα, αφού οι ζυμώσεις που παρατηρήθηκαν, πέρα των άλλων, θα έβρισκαν αντικατοπτρισμό και στην κάλπη. Η διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτών και εξουσίας μπήκε ευκολότερα, όταν τα σύννεφα των χημικών σκέπασαν όλο και περισσότερους.
Αν εδώ, στην Ελλάδα, υψωθεί σημαία ανυπακοής, με ανάλογο εκλογικό αποτέλεσμα, η Ευρώπη θα βιώσει ραγδαίες αλλαγές. 


Δεν φοβούνται γενικά και αόριστα “αντιμνημονιακούς”, αλλά την ριζοσπαστικοποίηση. Εξ’ άλλου και η Χρυσή Αυγή δηλώνει αντιμνημονιακή, αλλά μόνο ευκαιριακά. Δεν έχει αμφισβητήσει τις πολιτικές που γεννούν τα μνημόνια, όπως κάνει διαχρονικά η αριστερά. Αντιθέτως, είναι γέννημα-θρέμμα του συστήματος. Αποτελεί την νέα ομάδα κρούσης, έναντι των λαϊκών αγώνων.
 

Από την πλατεία στην κάλπη, μεσολαβούν πολλά. Όσο το κλίμα πολώνεται, ακόμη και αυτοί που προσπαθούν να κρατήσουν ουδέτερη στάση, ασυναίσθητα, επιστρέφουν προς την (πολιτική) μήτρα που τους γέννησε. 

Τα όνειρα δεν περνούν από το παραβάν. Ίσως κάποιοι το χρησιμοποιήσουν για να κρυφτούν στις 17 Ιουνίου.


Απο Sak Tsak

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Επιστολή Δημαρά στη Λαγκάρντ: «Έχετε έλλειψη Παιδείας και ήθους»!



ΠΡΟΣ
Αθήνα, 27 Μαΐου 2012
Κυρία Κριστίν Λαγκάρντ
Γενική Διευθύντρια IMF
 

Κυρία Λαγκάρντ
Με έκπληξη ο δοκιμαζόμενος Ελληνικός Λαός ενημερώθηκε για τις δηλώσεις σας σχετικά με την χώρα μας.
Την ώρα πού η Κοινωνία μας αποσυντίθεται και οι Έλληνες αυτοκτονούν κυριολεκτικά, μπροστά στον τρόμο που δημιουργήσατε εσείς και οι συνεργάτες σας, τολμάτε με ανοίκειο ύφος και με εκφράσεις πού δείχνουν έλλειψη Παιδείας , αλλά και ήθους , να συγκρίνετε ανόμοιες καταστάσεις για τις οποίες, βέβαια, την ευθύνη φέρουν Διεθνείς Οργανισμοί όπως και το ΔΝΤ που έχουν, προ πολλού, ξεφύγει της αποστολής τους και έχουν καταλήξει πιστά σκυλάκια στα παιχνίδια των αγορών. 

Κυρία Λαγκάρντ
Όπως ελπίζουμε να γνωρίζετε, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο , του οποίου αυτή τη στιγμή ηγείστε , δημιουργήθηκε το 1944 από αντιπροσώπους 45 κρατών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με στόχο την ενδυνάμωση του διεθνούς οικονομικού συστήματος, ώστε να αποφευχθεί η επανάληψη των καταστροφικών οικονομικών πολιτικών που οδήγησαν στην μεγάλη ύφεση του 1929. Mέσα στις ευθύνες που αναλαμβάνει το ΔΝΤ είναι η προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης, η άνοδος του βιοτικού επιπέδου και η μείωση της φτώχιας.
Στόχοι, που όπως είναι αυταπόδεικτο, ουδέποτε επετεύχθησαν, όχι μόνο σε διεθνές επίπεδο, αλλά και στις περιπτώσεις που το ΔΝΤ εκλήθη να «βοηθήσει» με τα κεφάλαια και τις πολιτικές του τις χώρες που προσέφυγαν σε αυτό.
Εάν, το ΔΝΤ στεκόταν στο ύψος της αρχικής αποστολής του, όπως την περιέγραψαν οι εμπνευστές του τότε:

  • Η διεθνής οικονομία θα κινείτο με ρυθμούς πραγματικής ανάπτυξης και προς όφελος των πολιτών της γης.
  • Το διεθνές χρηματοπιστωτικό σύστημα θα ήταν υγιές και το χρήμα που θα διακινείτο θα ήταν πραγματικό και όχι λογιστικό εφεύρημα.
  • Η Ελλάδα δεν θα είχε ποτέ βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να χρωστάει το 136% του ΑΕΠ της και να της ζητείται να υποθηκεύσει τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την εθνική κυριαρχία της για να ξεχρεώσει του δανειστές της.
  • Τα παιδιά του Νίγηρα δεν θα χρειαζόταν να κάθονται τρία σε ένα κάθισμα για να μορφωθούν .
  • Οι ΗΠΑ δεν θα ήταν μια οικονομική υπερδύναμη με πήλινα πόδια, από την οποία μάλιστα το «ευγενές» ταμείο σας δεν αξιώνει την παραμικρή απαίτηση.
  • Η φτώχια, η πείνα και η εξαθλίωση θα ήταν εικόνες από ντοκιμαντέρ του απώτερου παρελθόντος.
  • Δεν θα υπήρχε η αναγκαιότητα δημιουργίας φορολογικών παραδείσων, για να σβήνουν τα οικονομικά ίχνη τους όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν εις γνώσιν και του ΔΝΤ.
  •  
Οι Έλληνες, κυρία Λαγκάρντ, εργάζονταν πάντα σκληρά, περισσότερο από τους ευρωπαίους συμπολίτες μας και πάντα με χαμηλότερους μισθούς και οφέλη.
Η φοροδιαφυγή, στην οποία προκλητικά αναφερθήκατε, δεν αφορά στην πλειονότητα του λαού μας, αλλά τους προνομιούχους ολίγους που πάντα είχαν τη δυνατότητα να το πράξουν, λόγω των εκλεκτικών συγγενειών που τους έδεναν με τους εκάστοτε κυβερνώντες και συχνά ομοτράπεζούς σας.
Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε πολλά οικονομικά στοιχεία πού διαψεύδουν τα όσα με απαράδεκτο τρόπο υποστηρίξατε, αλλά δεν θα το κάνουμε.
Και δεν θα το κάνουμε, γιατί οι Άνθρωποι, κυρία Λαγκάρντ, δεν είναι αριθμοί. Θα το γνωρίζατε, είμαστε βέβαιοι, αν ποτέ είχατε την τύχη, στη ζωή σας, να διαβάσετε Έλληνες φιλοσόφους και ιστορικούς …
Το γεγονός ότι κάποιοι υποτίθεται Έλληνες (εμείς τους αποκαλούμε Εφιάλτες = προδότες) σας παρέδωσαν την χώρα μας, παραβιάζοντας το Σύνταγμα και τους Νόμους της Ελληνικής Δημοκρατίας, δεν σας δίνει το δικαίωμα να απαξιώνετε έναν Λαό.


Κυρία Λαγκάρντ
 

Ίσως δεν έχετε ενημερωθεί, αλλά τα περίφημα μνημόνια σας έχουν ήδη απονομιμοποιηθεί με την ψήφο του Ελληνικού Λαού στις εκλογές της 6ης Μαΐου. Γιατί, εδώ που γεννήθηκε η Δημοκρατία εξακολουθούμε να την εφαρμόζουμε. Και είμαστε βέβαιοι πώς ακόμη και εσείς σέβεστε την ετυμηγορία του Λαού μιας Xώρας μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ιδρυτικού μέλους του ΔΝΤ.


Η Ελλάδα θα σεβαστεί τις νόμιμες υποχρεώσεις της προς την παγκόσμια κοινότητα- όσες της αναλογούν με βάση τα πραγματικά στοιχεία- αλλά δεν είναι δυνατόν να εκχωρήσει την κυριαρχία της, ούτε να δεχθεί επαχθείς όρους που τέθηκαν εκβιαστικά με μεθόδους που θα ζήλευαν διάσημοι κακοποιοί…
 

Λυπηθείτε όσο χρειάζεται για τα παιδάκια του Νίγηρα, γιατί ζουν τις συνέπειες της πολιτικής που κι εσείς χαράσσετε, αρκεί να είστε σε θέση να μετανοήσετε και για τις οικονομικές ρήτρες που επιβάλλετε στους πολίτες, προκειμένου να διασφαλίσετε τα «πολύτιμα» – ανύπαρκτα επί της ουσίας – κεφάλαια των εργοδοτών σας, που στόχο έχουν να κοινωνικοποιούν τα χρέη και να ιδιωτικοποιούν τον πλούτο.
 

Γι’αυτό κυρία Λαγκάρντ
 

Την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να μιλήσετε με απαξία για έναν λαό που υποφέρει εξαιτίας των συμφερόντων που υπηρετείτε, σας προτρέπουμε να αναλογιστείτε πως ο παχυλός μισθός σας, η πολυτελής ζωή σας, η όποια φορολογική απαλλαγή σας παρέχεται και η εξουσία την οποία απολαμβάνετε, χρηματοδοτείται από το οικονομικό υστέρημα και το περίσσευμα της δυστυχίας των λαών τους οποίους «λυπάστε».

Γιάννης Δημαράς
Μέλος του Ελληνικού Κοινοβουλίου
  Πρόεδρος Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών

ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ ΓΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ.


Απο την επίσκεψη στο Λαύριο την Δευτέρα 28-5-2012

Φωτ.Ελευθερία Ψυχογιού


Εμείς τους πήγαμε φαγητό οι πρόσφυγες προσέφεραν ένα μεζέ ,πολύ μουσική .
Βεβαίως χορέψαμε μαζί τους και θα χορέψουν και στο ταψί όλους όσοι προσβάλουν την ανθρώπινη υπόσταση .
Εκτός απο τις ανάγκες για τρόφιμα ,τα παιδιά χρειάζονται και παπούτσια
τα παιδια εναι 80... τα νουμερα που φορανε κοριτσια-αγορια...


ΚΟΡΙΤΣΙΑ: νουμερο και ζευγη

Νο 20 =1

22=4
23=1
24=2
25=1
26=1
27=6
28=2
29=2
30=3
31=1
32=1
33=2
34=1
37=4
38=5
39=3
41=1

ΑΓΟΡΙΑ: νουμερο και ζευγη
Νο 20=1
21=1
22=1
23=1
24=3
25=2
26=2
28=2
29=3
30=1
32=3
33=2
34=1
35=2
36=5
37=2
38=2
39=4
40=2
41=2
42=2
43=1
οτι εχουμε.... και οτι μπορουμε να μαζεψουμε....απο αυτα.. 
 

/www.facebook.com/groups/317217015023917/

“Όσοι συμμετέχουμε στην προσπάθεια σίτισης τον προσφύγων στο Λαύριο δεν είμαστε εθελοντές, δεν προσπαθούμε να υποκαταστήσουμε τους αρμόδιους φορείς απαλλάσσοντας τους από τις ευθύνες τους. ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΕ-ΘΕΛΟΝΤΕΣ !!! Δεν θέλουμε την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε με πρόσχημα την οικονομική κρίση να εδραιωθεί καμία ανθρωποφαγική θεωρία στην χώρα μας ,που στρέφεται ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Δεν πρόκειται να κάνουμε εκπτώσεις στο φιλότιμο και στην ανθρωπιά”.(Ελευθερία Ψυχογιού)

ΥΓ. Για όσους είστε εκτός Αθηνών, υπενθυμίζω ότι μπορείτε κι εσείς να προσφέρετε. Ό καθένας έχει κάποιο συγγενή ή φίλο εδώ. Εξουσιοδοτήστε τον να αγοράσει μερικά τρόφιμα ή ρωτήστε τον αν έχει ρούχα και παπούτσια που δεν χρειάζεται και ενημερώστε μας από πού να τα παραλάβουμε. Θέληση να υπάρχει.
Πληροφορίες στην ομάδα 
 

 FBK:http://www.facebook.com/groups/317217015023917/

«Ψηλά το κεφάλι. Οσοι μπορούν να παλέψουν και για τους άλλους» (Εκβιασμός στον Κωτσόβολο)


Γεια σου πιτσιρίκο,

Να σου αναφέρω κι εγώ την εμπειρία μου από τη δουλειά μου. Δουλεύω στον Κωτσόβολο και είχα μια ακόμα άσχημη εμπειρία. Μας μάζεψαν σήμερα στις 21:00 στο μαγαζί που δουλεύω σε έκτακτο meeting (το οποίο ως συνήθως δεν είχε δηλωθεί στην επιθεώρηση εργασίας) μας είπαν ότι πρέπει να είμαστε όλοι. Γύρισαν παιδιά από άδεια ή ρεπό. Μας είπαν τα εξής:


Έχετε 2 επιλογές:

Η μια είναι να υπογράψετε μια μείωση της τάξης του 12% στα μικτά σας έσοδα, άσχετα πόσα παίρνετε.
Η 2η να υπογράψετε ότι δεν δέχεστε και να απολυθείτε.


Ρωτήσαμε πότε πρέπει να υπογράψουμε και μας είπαν ΤΩΡΑ. Μετά από ενστάσεις μας έδωσαν διορία μέχρι αύριο στις 15:00 (ούτε καν στις 17:00 που έρχονται κάποια παιδιά). Ζητήσαμε και τα 2 χαρτιά να τα πάμε σε δικηγόρο και μας είπαν ότι το νομικό τμήμα τους έχει δώσει εντολή να μην τα δώσουν πουθενά (απαράδεκτο και καθ’ όλα παράνομο). Οι περισσότεροι, αποφάσισαν να υπογράψουν (με βαριά καρδιά). Αντιπροτείναμε να γίνει μια κλιμακωτή μείωση ανάλογα με τα έσοδα και μας είπαν ότι δεν υπάρχει διαπραγμάτευση, take it or leave it.

Κάποιοι δεν υπέγραψαν κανένα χαρτί και περιμένουν να δούνε τι θα κάνουν μέχρι αύριο, μιλώντας με τις οικογένειες τους. Εγώ πρέπει να πω στη γυναίκα μου και στο παιδί μου (αλλά και στην τράπεζα που ήδη με κυνηγάει) ότι από τον επόμενο μήνα θα παίρνω 650-700 ευρώ ενώ δουλεύω 8ωρος…

Να είσαι καλά και ελπίζω σε δημοσίευση

Υ.Γ. Ψηλά το κεφάλι όσοι μπορούν να παλέψουν και για τους άλλους. Να πούμε στα παιδιά μας ότι δεν φταίμε εμείς που δουλεύουν για φραγκοδίφραγκα…


απο τον πιτσιρικο

Ο φόβος και η ελπίδα



Όλο το σύστημα παίζει τα ρέστα του ενάντια στην απειλή να χάσει την εξουσία.
Οι ετερόκλητες συνιστώσες του Μνημονίου είναι ενωμένες, συγκεντρώνονται και επιτίθενται όλες μαζί.

 

Ένα το κέντρο της προπαγάνδας τους, ενιαίο και ξεκάθαρο: Η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο Ψυχάρης του ΔΟΛ, ο Μπόμπολας του Mega, του Έθνους και του Πρώτου Θέματος, Ο Αλαφούζος τον εφοπλιστών , του ΣΚΑΙ και της Καθημερινής, o Βαρδινογιάννης των πετρελαίων, του ΣΤΑΡ και του Μέγκα και οι εντιμότατοι φίλοι τους.
 

Τα πρωινά συμπεράσματα των διαβούλιων τους αχολογάνε σε κάθε συχνότητα: τηλεοπτική, ραδιοφωνική, έντυπη, ιντερνετική μέχρι πολύ αργά το βράδυ.....
Και στην προσπάθεια τους αυτή συκοφαντούν, στρεβλώνουν θέσεις, κάνουν κωλοτούμπες: κάνουν συνεχώς λάθη.
Η ξετσιπωσιά τους, που είναι ολοφάνερη και στον πιο κουτό, δε σταματάει: πλέον μπήκαν στο σπιράλ της κακεντρέχειας, του θυμού.

Η πολιτική τους είναι ο φόβος.

Όμως αντί για το φόβο της κοινωνίας, είναι ο δικός τους φόβος που τους ξοδεύει ασύστολα και σπρώχνει ένα τεράστιο δυναμικό της κοινωνίας στην άλλη όχθη.

Και αυτό το ξέρουν. Όμως δε γίνεται να σταματήσουν.
Τους παρασέρνει η ανάγκη να κρατηθούν εκεί που ήταν μέχρι πριν λίγες μέρες. Και χάνουν κάθε έλεγχο.

Κι απ' την άλλη;


Από την εδώ μπάντα συγκεντρώνονται τόσα πολλά χρέη, σε τόσο λίγο χρόνο.

Το βάρος της προσπάθειας απαλλαγής από τα δεινά μας είναι τεράστιο.

Η κοινωνία είναι πιθανόν να δώσει την ευκαιρία στην Αριστερά να κυβερνήσει για πρώτη φορά στην ιστορία της.


Φαίνεται πως μόνο στα πιο δύσκολα ο λαός τολμά να την εμπιστευθεί, όπως έκανε και κατά τη διάρκεια της απείρως πιο δύσκολης Κατοχής.


Σε μας έλαχε να προσπαθήσουμε να αναστρέψουμε τη νεοφιλελεύθερη δικτατορία που στοιχειώνει όλη την Ευρώπη εδώ και 30 χρόνια.

 

Αν το πετύχουμε οι αλλαγές θα αφορούν όλη την ήπειρο και όλο το κόσμο.
 

Τόσο παγκόσμιο, τόσο ιστορικό, τόσο μεγάλο είναι το βάρος στις πλάτες μας.
 

Αλλιώς: αν δεν το κάνουμε η μεταλλαγή του νεοφιλελευθερισμού σε κινεζοποιημένη απολυταρχία θα είναι το ζοφερό μέλλον πολλών λαών.
 

Και του δικού μας. Και των Ευρωπαίων.
Η ίδια η ιδέα της Ευρώπης των κοινωνιών της, των ενοποιημένων λαών της θα εκλείψει.
 

Και το ανολοκλήρωτο πρόγραμμα της Νεωτερικότητας θα σταματήσει να σιγοκαίει στις σκέψεις των υπερασπιστών του Διαφωτισμού.

Όμως ο πολιτικός χρόνος έχει πυκνώσει.


Οι άνθρωποι ηρωικά αντιστέκονται στην πιο μαύρη προπαγάνδα.


Στέκονται κατά εκατομμύρια στο πλευρό της Αριστεράς!


Τώρα πρέπει να γίνουν οι ίδιοι η Αριστερά.


Χρειάζεται να μάθουν πως εδώ δεν αναθέτεις τίποτε. Συμμετέχεις, πονάς, συγκρούεσαι.


Δε θα σε σώσει κανένας σύριζα, κανένας τσίπρας.

 

Μόνο η ίδια η κοινωνία μπορεί να σώσει τον εαυτό της.
Μόνο αυτή, αν μπει μπροστά και καθοδηγήσει την Αριστερά θα βγούμε στο ξέφωτο.
 

Μόνο αν ενεργοποιηθεί το διαλεκτικό δίπολο και ενωθεί το κοινωνικό με το πολιτικό θα προχωρήσουμε.

Ρωτώντας και όχι αποφασίζοντας.


Τον τόπο που θέλουμε να πάμε τον γνωρίζουμε. Το μονοπάτι πρέπει να χαράξουμε. Μόνο που οι σκαφτιάδες του μονοπατιού θα είμαστε όλες και όλοι.


Μπορώ να υποσχεθώ μονάχα ένα:


Αυτές η τόσο κατακλυσμιαίες αλλαγές που απαιτούνται δε θα αλλάξουν μόνο το τοπίο, θα αλλάξουν και τον καθένα βαθιά μέσα του.


Ήδη η ελπίδα έχει αρχίσει να γονιμοποιεί τις δημιουργικές δυνάμεις πολλών. Κι άλλοι αλλάζουν και έρχοναι από δω. Με την ελπίδα αγκαλιά.


Υ.Γ.1 Κύριοι και κυρίες της ΝΔ:Ο συριζα δεν έχει προσλάβει καμία διαφημιστική εταιρεία για να του φτιάχνει το ιντερνετικό προφίλ. Η διασπορά του δικού μας μηνύματος γίνεται κοινωνικά, άκεντρα, πολυκομβικά. Ξέρω ότι δεν το καταλαβαίνετε. Το αντίθετο θα μου φαινόταν πολύ περίεργο.


Υ.Γ.2 Δεν πρόκειται να γράψω τίποτε κακό για την υπόλοιπη αριστερά, αν και οι αιτίες είναι τόσες.


Υ.Γ.3 Αγαπητοί της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ: το τι θα κάνει η ευρωπαϊκή ριζοσπαστική αριστερά μέχρι τις εκλογές δεν το φαντάζεστε.


Υ.Γ.4 Προς ήδη θητεύοντες αλλά και υποψήφιους για θητεία ενάντια στην κυριαρχία:



"Ν΄ αγαπάς την ευθύνη.

Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω.”


Το ειδαμε στον αναρχογατούλη 
*Υπο
 lhttp://ostria-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.htmlψήφιος διδάκτορας κοινωνιολογίας Πανεπιστημίου Κρήτης
Τ
 http://ostria-gr.blogspot.com/2012/05/blog-post_29.htm

Αποκάλυψη: Προτεκτοράτο δυνάμεις προστασίας ή Χούντα τα Διλλήματα της Γερμανικής ελίτ

 

 

 “οι Γερμανικές ελιτ εξετάζουν διάφορα σενάρια που αφορούν και την χρήση βίας ώστε να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Αθήνας,”

Το άρθρο αυτό προέρχεται από την ιστοσελίδα German Foreign Policy που 
είναι μια ειδησεογραφική ιστοσελίδα η οποία με την συνεργασία Γερμανών δημοσιογράφων και Ακαδημαϊκών διανουμένων, αποτελεί ένα  “Παρατηρητήριο” των Διαχρονικών επαναλαμβανόμενων προσπαθειών της Γερμανίας για να ξαναποκτήσει μεγάλη δύναμη και στάτους στην οικονομική στρατιωτική και πολιτική Αρένα.
Το άρθρο αποδεικνύει αν μη τι άλλο ότι οι Γερμανοί δεν έχουν βάλει μυαλό…


Μετάφραση papaioannou


ΑΘΗΝΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: Καθώς βαδίζουμε σε νέες εκλογές στην Ελλάδα οι Γερμανικές ελιτ εξετάζουν διάφορα σενάρια που αφορούν και την χρήση βίας ώστε να εξασφαλίσουν τον έλεγχο της Αθήνας, συμπεριλαμβανομένων της δημιουργίας προτεκτοράτου ή την ανάπτυξη “δυνάμεων προστασίας“ σε αυτό το Νοτιοευρωπαικό κράτος.  Η υπαγορευμένη από τους Γερμανούς λιτότητα, σπρώχνει την Ελλάδα σε εξαθλίωση και προκαλεί αυξανόμενη λαϊκή αντίσταση, η οποία, προφανώς, δεν μπορεί πλέον να κατασταλεί με δημοκρατικά μέσα. Το Βερολίνο απέτυχε στην προσπάθειά του να εξαναγκάσει την Αθήνα σε υποταγή, απειλώντας τη με έξωση το ευρώ. Απετυχε να περάσει το αίτημά του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος -μαζί με τις βουλευτικές εκλογές- με το ερώτημα της παραμονής ή όχι στην Ευρωζώνη. Ακόμη το Βερολίνο αρνείται την αντικατάσταση της επιβαλλόμενης λιτότητας με ένα πρόγραμμα τόνωσης της οικονομίας ακόμη και αν η έξοδος της Ελλάδας απειλεί να στείλει το Ευρώ στην άβυσσο.

Μια τελευταία ευκαιρία.

Αφού όλες οι προσπάθειες για να δημιουργηθεί μια κυβέρνηση απέτυχαν  ορίστηκαν νέες εκλογές για τις17 Ιουνίου στις οποίες οι δυνάμεις που αντιτίθεται στην γερμανική λιτότητα αναμένεται να κερδίσουν την πλειοψηφία Παρά την μικρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία τα τρία(;) κόμματα που θέλουν εφαρμόσουν την λιτότητα απέτυχαν να σχηματίσουν κυβέρνηση. Οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν την ήττα τους. Το γεγονός ότι η πλειοψηφία του πληθυσμού επιθυμεί να κρατήσει το ευρώ θεωρήθηκε τόσο στο Βερολίνο όσο και στις Βρυξέλες ως τελευταία ευκαιρία τους για να πετύχουν  την αλλαγή της κοινής γνώμης. Ακόμη και πριν την ανακοίνωση της διενέργειας νέων εκλογών ο Γερμανός υπουργός οικονομιών Wolfgang Schäuble δήλωσε ότι η Ευρωζώνη εύκολα θα αντιμετωπίσει την έξοδο της Ελλάδας. Ο επίτροπος εμπορίου Karel De Gucht επιβεβαίωσε ότι τόσο η επιτροπή όσο και η ΕΚΤ ήδη προετοιμάζονται για την έξοδο της Ελλάδας. Και ο επικεφαλής του Euro Group, Jean-Claude Juncker στην εισήγηση του είπε: Αν κάναμε μια μυστική δημοσκόπηση για την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ η μεγάλη πλειοψηφία θα ψήφιζε κατά. Οι νέες εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία” για την Ελλάδα αν δεν σχηματιστεί πλειοψηφία για την λιτότητα το θέμα θα λήξει. .”[1]
Χωρίς το δικαίωμα σεβασμού

Επιπλέον, το Βερολίνο έχει πιέσει την Αθήνα για να συνδυάσει τις εκλογές με τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την παραμονή στην ευρωζώνη. Αυτή η τακτική έχει ως στόχο την αποδυνάμωση των αντιπάλων κομμάτων της λιτότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Σόιμπλε έκανε την πρόταση αυτή ήδη την περασμένη Δευτέρα στον Έλληνα ομόλογό του κατά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. [2] Η πρόταση αυτή προφανώς υποστηρίζεται και από τον πρόεδρο της κοινοβουλευτική ομάδα του CDU / CSU στην Ομοσπονδιακή Βουλή, Volker Kauder. (“πολιτική συμφωνία:Now German will be spoken in Europe” [3])
Ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η καγκελάριος Ά.Μέρκελ προέτρεψε τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια την περασμένη Παρασκευή στην εφαρμογή του γερμανικού σχεδίου για δημοψήφισμα, ενώ το Νοέμβριο του 2011 το Βερολίνο απέρριψε κοφτά στον τότε πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου την πρότασή του για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Αυτή η ανοικτή παρέμβαση του Βερολίνου δημιούργησε οργή στην Αθήνα. Οι Έλληνες έχουν “δικαίωμα στο σεβασμό” είπε ο πρόεδρος της συντηρητικής Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. Και ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης  ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, δήλωσε ότι το Βερολίνο συμπεριφέρεται σαν να ήταν η Ελλάδα ένα προτεκτοράτο.[4]

Η δύση του Ευρώ

Το Βερολίνο αρνείται έντονα κάθε απόκλιση από την πολιτική της αυστηρής λιτότητας, (Αναφορά:german-foreign-policy.com [5]) που ασκείτε στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι αυτό θα επιταχύνει την κατάρρευση ολόκληρης της ευρωζώνης.  Πριν από λίγες ημέρες, για μια ακόμη φορά, ο οικονομολόγος και νομπελίστας Πολ Κρούγκμαν, περιέγραψε ένα τέτοιο σενάριο. Σύμφωνα λοιπόν με τον Κρούγκμαν σύντομα, κατά πάσα πιθανότητα τον επόμενο μήνα, η Ελλάδα θα βγει από την Ευρωζώνη. Αμέσως μετά, μια μαζική φυγή κεφαλαίων θα παρατηρηθεί προς τη Γερμανία -τουλάχιστον από την Ιταλία και την Ισπανία- από το φόβο της οικονομικής κατάρρευσης των δύο χωρών.Αυτό θα απαιτούσε τη λήψη δραστικών μέτρων : Περιορισμοί στη μεταφορά χρημάτων, νέα μέτρα στήριξης για τις ισπανικές και ιταλικές τράπεζες, ενδεχομένως και τα δύο. Σε μακροπρόθεσμη βάση, πάντως, υποστηρίζει ότι για την ισπανική οικονομία δεν μπορεί να αποφευχθούν τα προγράμματα τόνωσης. Αυτό θα σήμαινε για το Βερολίνο μια αλλαγή στρατηγικής για την καταπολέμηση της κρίσης πράγμα που από την αρχή προσπαθεί να αποφύγει με κάθε κόστος. Η Γερμανία έχει την επιλογή, εξηγεί ο Κρούγκμαν,  να αποδεχθεί την αλλαγή πορείας αλλιώς το τέλος του Ευρώ είναι επικείμενο. Όσον αφορά το χρονικό διάστημα για τη  «δύση του Ευρώ», λέει ο Κρούγκμαν, «είναι μήνες, όχι χρόνια».”[6]

Προτεκτοράτο

Σήμερα στη Γερμανική ελιτ  αυτοί που αρνούνται να δεχτούν αυτή την αλλαγή πορείας που προτείνει ο Krugman -και πολλοί άλλοι εμπειρογνώμονες εκτός Γερμανίας,[7],- συζητάνε δημόσια για σενάρια που εμπεριέχουν  τη χρήση βίας. Σε μια συνέντευξη σε εφημερίδα στις αρχές του τρέχοντος μήνα, ο διευθυντής του Ινστιτούτου Διεθνών Οικονομικών του Αμβούργου, Tomas Straubhaar, ζήτησε τη δημιουργία ενός προτεκτοράτου στην Ελλάδα
-Ανεξάρτητα από την έκβαση των εκλογών, η χώρα είναι ένα αποτυχημένο κράτος, που δεν θα είναι σε θέση να κάνει μια νέα αρχή με τις δικές της δυνάμεις και χρειάζεται βοήθεια για να δημιουργήσει βιώσιμες δομές κράτους. Έτσι, ως εκ τούτου, πρέπει να μετατραπεί σε ένα ευρωπαϊκό προτεκτοράτο. Η ΕΕ πρέπει να το κάνει. Η ΕΕ θα πρέπει να βοηθήσει την Ελλάδα να εκσυγχρονίσει τους θεσμούς της σε κάθε επίπεδο, ιδιαίτερα με το διοικητικό προσωπικό, με τους φορολογικούς εμπειρογνώμονες,  τους επιθεωρητές φόρων. Ωστόσο, η επανίδρυση της Ελλάδας χρειάζεται διαίσθηση για να ξεπεραστεί η εθνική υπερηφάνεια, η αλαζονεία, και η αντίσταση των συμφερόντων των ομάδων. Αυτά λέγονται για μια κυρίαρχη δημοκρατία, μια σύμμαχο της Γερμανίας

Εν τω μεταξύ, υπάρχει ακόμη και συζήτηση για ένα πραξικόπημα στην Αθήνα. Η Ελλάδα απειλεί να βυθιστεί  σε πλήρες χάος, προειδοποίησαν ο πρώην ΥΠΕΞ της Γερμανίας Γιόσκα Φίσερ και  ο Daniel Cohn-Bendit. Ο Cohn-Bendit ευρωπαίος ευρωβουλευτης των πρασίνων , εξήγησε ότι είναι αδύνατο να αποφευχθεί η εκτεταμένη εξωτερική παρέμβαση. ”Αν αφήσετε τους Έλληνες μόνους, διακινδυνεύεται ένα στρατιωτικό πραξικόπημα».[9] Γερμανοί σχολιαστές σύγκριναν την Ελλάδα με την κατάσταση στα τελικά στάδια της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. “Στην ελληνική περίπτωση, η χειρότερη περίπτωση θα ήταν μια επιστροφή σε μια δικτατορία“, προειδοποίησε ένας σχολιαστής. ”Αυτό το σενάριο γίνεται όλο και πιο πιθανό όσο η αστάθεια μεγαλώνει“. Αναφορικά με τις σχέσεις μεταξύ μιας πιθανής δικτατορίας και της λιτότητας του Βερολίνου, ο σχολιαστής γράφει, «ήδη σήμερα, φαίνεται σαν η πολιτική λιτότητας που επιβάλει η Μέρκελ στην καλύτερη περίπτωση  να, μπορεί να επιβληθεί με τη δύναμη των όπλων στους δρόμους της Αθήνας». .”[10]

Δυνάμεις “Προστασίας”  (σ.σ.: στην βάση της θεωρίας τους «αποτυχημένου Κράτους»)
Την περασμένη εβδομάδα, η κορυφαία γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung. συζήτησε το θέμα της αποστολής στρατευμάτων στην Ελλάδα σε περίπτωση που η χώρα χρεοκοπήσει και σαν  «αποτυχημένο Κράτος…» δεν θα μπορεί να καλύψει τα σύνορά της από τους μετανάστες, γράφει η εφημερίδα. Μόλις πρόσφατα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε ότι είναι αναγκασμένη να παρατείνει την αποστολή των στρατευμάτων της ΕΕ στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Αν η Αθήνα δεν θα να είναι σε θέση να πληρώσει τους υπαλλήλους της, ή μπορεί να τους πληρώσει μόνο σε δραχμές η κατάσταση κινδυνεύει να γίνει χαοτική. ”[11]  Επίσης η χώρα θα μπορούσε ενδεχομένως να συνταράσσεται από εξεγέρσεις. Η βοήθεια στην Ελλάδα τότε θα μετατραπεί σε ένα είδος ανθρωπιστικής βοήθειας έκτακτης ανάγκης, προφήτεψε το περιοδικό σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του. ”Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρειαστεί μια διεθνής δύναμη προστασίας, σαν αυτές που σταθμεύουν στις χώρες βορειότερα“”[12]..σ.σ.εννοεί τα Βαλκάνια.
Further information and background on Germany’s policy toward Greece can be found here: Impoverishment Made in Germany and The Traits of the Crisis.
[1], [2] Euro-Zone droht Griechen mit Rausschmiss; www.spiegel.de 19.05.2012
[3] see also Now German will be Spoken
[4] Griechische Empörung über Merkels angeblichen Referendums-Vorschlag; www.faz.net 19.05.2012
[5] see also The Traits of the Crisis
[6] Eurodämmerung; krugman.blogs.nytimes.com 13.05.2012
[7] see also Die deutsche TransferunionBerlin’s European RecessionImpoverishment Made in Germany and Camouflage and Deception
[8] Thomas Straubhaar: “Wir brauchen ein Protektorat”; www.tagesspiegel.de 06.05.2012
[9] Daniel Cohn-Bendit: “Si on laisse les Grecs se débrouiller seuls, on risque un coup d’Etat militaire”; www.lemonde.fr 10.05.2012
[10] Wolfgang Münchau: Willkommen in Weimar; www.spiegel.de 09.05.2012
[11] IWF friert Beziehungen zu Athen ein – Wahlkampf beginnt; Frankfurter Allgemeine Zeitung 18.05.2012
[12] Griechenlands Schicksalswahl; Frankfurter Allgemeine Zeitung 18.05.2012

Απο papaioannou

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Μητσοτάκηδες 2012



Οπου αποστα- CIA εκει και το Μητσοτακέικο...

Κ.Α.Π.Α.

Αποστασία 2012


 Οι αποστάτες κατέστρεψαν μια φορά την Ελλάδα και το λαό.
Μην τους το επιτρέψεις ξανά. Με τη ψήφο σου στείλ τους εκει που ανήκουν ..Στα απόβλητα της Ιστορίας..

.Κ.Α.Π.Α.

O πρόεδρος του Club Bilderberg και οι Έλληνες καλεσμένοι Γ. Παπακωνσταντίνου(!), Λ. Τσούκαλης, Γ. Δαυίδ.

Henri de Castries.  Πρόεδρος  του Club Bilderberg.

Henri de Castries. To  αφεντικό της AXA Aσφαλιστικής (photo), είναι ο Πρόεδρος  του Club Bilderberg. Aκολουθεί, δεύτερος τη τάξει, ο επικεφαλής της Deutsche Bank AG  Josef Ackermann. Σύμφωνα με το επίσημο site της Λέσχης η ιεραχία έχει ως εξής>
Chairman
Henri de Castries
Chairman and CEO, AXA Group


DEU Ackermann, Josef Chairman of the Management Board and the Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
GBR Agius, Marcus Chairman, Barclays plc
USA Altman, Roger C. Chairman, Evercore Partners Inc.
PRT Balsemão, Francisco Pinto President and CEO, IMPRESA; Former Prime Minister
FRA Baverez, Nicolas Partner, Gibson, Dunn & Crutcher LLP
ITA Bernabè, Franco Chairman and CEO, Telecom Italia
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA; Chairman, El País
CAN Clark, W. Edmund President and CEO, TD Bank Group
GBR Clarke, Kenneth Member of Parliament, Lord Chancellor and Secretary of Justice
BEL Davignon, Etienne Minister of State
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus
DNK Federspiel, Ulrik Executive Vice President, Haldor Topsøe A/S
NLD Halberstadt, Victor Professor of Public Economics, Leiden University
USA Jacobs, Kenneth M. Chairman and CEO, Lazard
USA Johnson, James A. Vice Chairman, Perseus, LLC
GBR Kerr, John Independent Member, House of Lords
USA Kleinfeld, Klaus Chairman and CEO, Alcoa
TUR Koç, Mustafa V. Chairman, Koç Holding A.S.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
ITA Monti, Mario Prime Minister and Minister of Economy and Finance
USA Mundie, Craig J. Chief Research and Strategy Officer, Microsoft Corporation
NOR Myklebust, Egil Former Chairman of the Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA
DEU Nass, Matthias Chief International Correspondent, Die Zeit
FIN Ollila, Jorma Chairman, Royal Dutch Shell plc
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute
CAN Reisman, Heather CEO, Indigo Books & Music Inc.
AUT Scholten, Rudolf Member of the Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG
IRL Sutherland, Peter D. Chairman, Goldman Sachs International
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital / Thiel Capital
GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP
CHE Vasella, Daniel L. Chairman, Novartis AG
SWE Wallenberg, Jacob Chairman, Investor AB


Member Advisory Group
USA David Rockefeller


ΘΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΟΥΝ ΕΠΑΞΙΑ



Φέτος η συνάντηση θα λάβει χώρα στο Chantilly της Βιρτζίνια και θα διαρκέσει από τις 31 Μαίου ως τις 3 Ιουνίου. Ήταν στην Σύνοδο της Βουλιαγμένης που ο ανεκδιήγητος πρώην υπουργός οικονομικών της Ελλάδας Γιάννης Παπαθανασίου, είχε δώσει πάνω σε ένα πρόχειρο χαρτί -από την ρεσεψιόν του “Αστέρα”- τα μέτρα που επρόκειτο να λάβει η κυβέρνηση Καραμανλή για να διασώσει την οικονομία κι τη χώρα. Το περιστατικό διηγήθηκε σοκαρισμένη η τότε υπουργός οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ήταν αποδέκτης του αστείου χαρτιού του Έλληνα υπουργού της συμφοράς. Εκπρόσωπος του club στην Ελλάδα, είναι ο καθηγητής Λουκάς Τσούκαλης πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ και guest star της τηελεόρασης του ΣΚΑΙ. Ο κ. Τσούκαλης και ο κ. Δαυίδ 3Ε-από τα παλαιότερα μέλη της Λέσχης-είναι συνήθως οι εισηγητές των προσώπων που καλούνται για πρώτη φορά από κάθε χώρα. Φέτος εκτός από τους κ.κ Δαυίδ και Τσούκαλη την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει επάξια ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου για μια ακόμη φορά! Ο κ. Παπακωνσταντίνου ήταν επίσης προσκελημένος και συμμετείχε τα έτη 2010, 11, 12. Δεν θάπρεπε να προκαλεί εντύπωση η επιμονή της Λέσχης στο πρόσωπό του. Χάρη στο δίδυμο Παπανδρέου-Παπακωνσταντίνου, το σχέδιο φτωχοποίησης των πολιτών της Ευρώπης λαμβάνει σάρκα και οστά. Η Ιταλία θα εκπροσωπηθεί σε ανώτατο επίπεδο μια και θα δώσει το παρόν ο Μάριο Μόντι! Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κουρδιστού Πορτοκαλιού» παρότι δεν υπάρχει στη λίστα που διέρρευσε είναι προσκεκλημένη να μιλήσει και η αγαπημένη μας πρόεδρος του  ΙΜF Κριστίν Λαγκάρντ.


Ακολουθεί το ενδιαφέρον ρεπορτάζ της Ζούγκλας>


Εξαιρετικά αναβαθμισμένη εμφανίζεται η σύνθεση των προσκεκλημένων της φετινής συνάντησης της Λέσχης Bilderberg, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 31 Μαΐου μέχρι τις 3 Ιουνίου στο Chantilly της πολιτείας Virginia των Η.Π.Α..

Διεθνείς προσωπικότητες, αρχηγοί κρατών, μέλη της ελίτ της διεθνούς οικονομίας και αυτή τη φορά, αρκετοί τεχνοκράτες και διοικητικά στελέχη των Η.Π.Α., θα συμμετέχουν σε μία, όπως όλα δείχνουν, κρίσιμη συνάντηση, η ατζέντα της οποίας δεν μπορεί να έχει άλλο θέμα παρά την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας.

Ανάμεσά τους, τρεις Έλληνες, λίγοι Πορτογάλοι, Τούρκοι και πάρα πολλοί Ισπανοί, μεταξύ τους η ίδια η βασίλισσα Σοφία, γεγονός που προφανώς σχετίζεται με τους φόβους για ενδεχόμενες δραματικές εξελίξεις στη χώρα της Ιβηρικής.

Στη συνάντηση αυτή φέτος θα παρευρεθούν -μεταξύ άλλων- ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, η βασίλισσα της Ολλανδίας Βεατρίκη, η αφρόκρεμα των Βρυξελλών με επικεφαλής τον Ιωακείμ Αλμούνια, ο Ξαβιέ Σολάνα, ο πρόεδρος της Deutsche Bank Ιωσήφ Άκερμαν, ο Μπιλ Γκέιτς πρόεδρος της Microsoft, o Χένρυ Κίσσινγκερ κ.ά..

Από την Ελλάδα έχουν προσκληθεί ο Γιώργος Δαβίδ, πρόεδρος της Coca Cola, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργός Οικονομικών, και ο Λουκάς Τσούκαλης, πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ.
Πρέπει να σημειωθεί ότι η λίστα των προσκεκλημένων της κλειστής αυτής λέσχης ουδέποτε ανακοινώνεται επισήμως και δημοσιεύεται με κάθε επιφύλαξη, αφού η zougla.gr έχει διαπιστώσει ορισμένες αναντιστοιχίες, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην αμερικανική αποστολή.

Κατά τις συζητήσεις είθισται να μην τηρούνται πρακτικά και όσα κείμενα διανέμονται θεωρούνται απόρρητα και ειδικού χειρισμού.

Η λίστα των προσκεκλημένων της Λέσχης Bilderberg

BEL Davignon, Etienne Vice President, Suez-Tractebel
BEL Huyghebaert, Jan President Board of Directors, KBC Group

NLD Halberstadt, Victor Professor of Economics, Leiden University; Ex- Honorary Secretary
NLD Hommen, Jan H.M. President, ING Group
NLD Beatrix, queen of the Netherlands
NLD Rinnooy Kan, Alexander H.G. President Social Economic Council (SER)


USA Altman, Roger C. President, Evercore Partners Inc.
USA Arrison, Sonia Author & policy analyst
USA Collins, Timothy C. Senior Managing Director & CEO, Ripplewood Holdings, LLC
USA Ferguson, Niall Laurence A. Tisch Professor of History, Harvard University
USA Feldstein, Martin S. George F. Baker Professor of Economics, Harvard University
USA Gates, William H. (Bill Gates) Co-chair, Bill & Melinda Gates Foundation & President, Microsoft Corporation
USA Gordon, Philip H. Assistant Secretary of State for European & Eurasian Affairs
USA Graham, Donald E. President & CEO, The Washington Post Company
USA Hormats, Robert D. Under Secretary for Economic, Energy and Agricultural Affairs
USA Johnson, James A. Vice President, Perseus, LLC
USA Keane, John M. Senior Partner, SCP Partners
USA Kissinger, Henry A. President, Kissinger Associates, Inc
USA Kleinfeld, Klaus President & CEO, Alcoa
USA Kravis, Henry R. Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée Senior Fellow, Hudson Institute, Inc
USA Leer, Eric S. President & Director, Broad Institute of Harvard & MIT
USA Mathews, Jessica T. President, Carnegie Endowment for International Peace
USA Mundie, Craig J. Chief Research & Strategy Officer, Microsoft Corporation
USA Naím, Moisés, Editor-in-Chief, Foreign Policy
USA Orszag, Peter R. Director, Office of Management & Budget
USA Parker, Sean Managing Partner, Founders Fund
USA Pearl, Frank H. President & CEO, Perseus, LLC
USA Perle, Richard N. Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
USA Rose, Charlie Producer, Rose Communications
USA Rubin, Robert E., Co-President, Council on Foreign Relations; Ex- Secretary of Treasury
USA Schmidt, Eric CEO & President Google
USA Steinberg, James B. Deputy Secretary of State
USA Summers, Lawrence H., Director, National Economic Council
USA Thiel, Peter A. President, Clarium Capital Management, LLC
USA Varney, Christine A. Assistant Attorney General for Antitrust
USA Volcker, Paul A. President, Economic Recovery Advisory Board

GBR Agius, Marcus President, Barclays Bank PLC
GBR Kerr, John Member, House of Lords; Deputy President, Royal Dutch Shell plc.
GBR Micklethwait, John, Editor-in-Chief, The Economist
GBR Oldham, John National Clinical Lead for Quality & Productivity
GBR Taylor, J. Martin President, Syngenta International AG

ESP Alierta, César President & CEO, Telefónica
ESP Botín, Ana P. Executive President, Banesto
ESP Carvajal Urquijo, Jaime Managing Director, Advent International
ESP Cebrián, Juan Luis CEO, PRISA
ESP Cisneros, Gustavo A. President/CEO, Cisneros Group of Companies
ESP Entrecanales, José M. President, Acciona
ESP León Gross, Bernardino Secretary General, Office do Primeiro Ministro
ESP Nin Génova, Juan María President and CEO, La Caixa
ESP Polanco, President, Grupo PRISA
ESP Rodriguez Inciarte, Matías Executive Vice Presidente Grupo Santeer
ESP Queen of Spain

DEU Ackermann, Josef President Management Board and Group Executive Committee, Deutsche Bank AG
DEU Enders, Thomas CEO, Airbus SAS
DEU Löscher, Peter President Board of Management, Siemens AG
DEU Scholz, Olaf Vice President, SPD

INT Almunia, Joaquín Commissioner, European Commission
INT Gucht, Karel de Commissioner, European Commission
INT Kroes, Neelie Commissioner, European Commission
INT Moyo, Dambisa F. Economist e Author
INT Sheeran, Josette Executive Director, United Nations World Food Programme
INT Solana Madariaga, Javier Ex- Secretary General, Council of European Union
INT Stigson, Björn Presidente, World Business Council for Sustainable Development
INT Tumpel-Gugerell, Gertrude Member Executive Board, European Central Bank

SWE Bäckström, Urban Director General, Confederation of Swedish Enterprise
SWE Bildt, Carl Minister of Foreign Affairs
SWE Renström, Lars President & CEO, Alfa Laval

PRT Balsemão, Francisco Pinto President & CEO, IMPRESA, S.G.P.S.; former prime minster
PRT Rangel, Paulo Member, European Parliament
PRT Teixeira dos Santos, Former Minister of State & Finance

ITA Bernabè, Franco CEO, Telecom Italia S.p.A.
ITA Conti, Fulvio CEO & General Manager, Enel SpA
ITA Elkann, John President, Fiat S.p.A.
ITA Monti, Mario President, Universita Commerciale Luigi Bocconi
ITA Padoa-Schioppa, Tommaso Ex- Minister of Finance; President of Notre Europe
ITA Rocca, Gianfelice President, Techint
ITA Scaroni, Paolo CEO, Eni S.p.A.

FIN Blåfield, Antti Senior Editorial Writer, Helsingin Sanomat
FIN Katainen, Jyrki Minister of Finance
FIN Ollila, Jorma President, Royal Dutch Shell plc
FIN Wahlroos, Björn President, Sampo plc

NOR Bretzæg, Svein Richard CEO, Norsk Hydro ASA
NOR Magnus, Birger President, Storebre ASA
NOR Myklebust, Egil Ex- President Board of Directors SAS, Norsk Hydro ASA

AUT Bronner, Oscar Publisher e Editor, Der Steard
AUT Fischer, Heinz Federal President
AUT Scholten, Rudolf Member Board of Executive Directors, Oesterreichische Kontrollbank AG

FRA Castries, Henri, President Management Board & CEO, AXA
FRA Lauvergeon, Anne President Executive Board, AREVA
FRA Montbrial, Thierry de President, French Institute for International Relations
FRA Ramanantsoa, Bernard Dean, HEC Paris Group

CAN Clark, W. Edmund President/CEO, TD Bank Financial Group
CAN Campbell, Gordon Premier of British Columbia
CAN Mansbridge, Peter Chief Correspondent, Canadian Broadcasting Corporation
CAN McKenna, Frank Deputy Chair, TD Bank Financial Group
CAN Prichard, J. Robert S. President/CEO, Metrolinx
CAN Reisman, Heather M. Chair e CEO, Indigo Books & Music Inc.

GRC David, George A. President Coca-Cola H.B.C. S.A.
GRC Papaconstantinou, George Minister of Finance
GRC Tsoukalis, Loukas President, ELIAMEP

DNK Eldrup, CEO, DONG Energy
DNK Federspiel, Ulrik Vice Presidente Global Affairs, Haldor Topsøe A/S
DNK Nyrup Rasmussen, Ex- Prime Minister

IRL Gallagher, Paul Attorney General
IRL Sutherland Peter D. President, Goldman Sachs International

TUR Gürel, Z. Damla Special Adviser to the President on EU Affairs
TUR Koç, Mustafa V. President, Koç Holding A.?.
TUR Çakir, Ruben, Journalist
TUR Özilhan, Tuncay President, Anadolu Group
TUR Sabanci Dinçer, Suzan President, Akbank

CHE Vasella, Daniel L. President, Novartis AG
CHE Voser, Peter CEO, Royal Dutch Shell plc
CHE Waldvogel, Francis A. President, Novartis Venture Fund

Τη συνάντηση θα παρακολουθήσουν και δύο δημοσιογράφοι του περιοδικού «The Economist»

GBR: Bredow, Vendeline von, Business Correspondent
GBR: Wooldridge, Adrian D., Business Correspondent.



ΛΟΥΚΑΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ





Λουκάς Τσούκαλης πρόεδρος του ΕΛΙΑΜΕΠ

 Ο Λουκάς Τσούκαλης είναι Καθηγητής Ευρωπαϊκής ΟργάνωσΛουκάς Τσούκαλης ης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Πρόεδρος του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ). Επισκέπτης Καθηγητής στο Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ, Βέλγιο.

Δίδαξε πολλά χρόνια σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού: Επισκέπτης Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας, Καθηγητής (έδρα Ελευθέριος Βενιζέλος) Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, London School of Economics, Διευθυντής Οικονομικών Σπουδών, Κολλέγιο της Ευρώπης, Μπρυζ, University Lecturer και Fellow στο St. Antony’s College του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. Επίσης διετέλεσε: Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Ευρωπαϊκών Μελετών (ΕΚΕΜ), Αθήνα, καθώς και Πρέσβης και Ειδικός Σύμβουλος του Πρωθυπουργού σε Ευρωπαϊκά θέματα. Σήμερα συμμετέχει στα διοικητικά συμβούλια ιδιωτικών επιχειρήσεων και είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής διαφόρων διεθνών επιστημονικών επιθεωρήσεων.

Συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων. Το πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο What Kind of Europe? εκδόθηκε το 2003 από το Oxford University Press, δεύτερη έκδοση το 2005 (ελληνική έκδοση: Ποια Ευρώπη;, Ποταμός, 2004). Μεταφράζεται επίσης σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες.

Το 2004 ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας του απένειμε το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικος.

Από τον Απρίλιο 2005, ο κ. Τσούκαλης είναι Ειδικός Σύμβουλος του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Jose Manuel Barroso.



 ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΑΥΙΔ


Γεώργιος Δαυΐδ της 3Ε
  Ο κ. Γεώργιος Δαυΐδ, γεννήθηκε το 1937 στην Πέτρα της Κύπρου, είναι κάτοικος του Λάγκος της Νιγηρίας και έχει βρετανική υπηκοότητα. Είναι ο ανιψιός του ιδρυτή του ομίλου Αναστάσιου Λεβέντη και ο άνθρωπος που μαζί με τον αδελφό του Ανδρέα Δαυΐδ και τον ξάδελφό του Κωνσταντίνο Λεβέντη διοικούν σήμερα τον όμιλο.

Στα 20 και πλέον χρόνια που η 3Ε βρίσκεται υπό την διοίκηση της οικογένειας Λεβέντη-Δαυΐδ έχει να επιδείξει σημαντική αναπτυξιακή πορεία ξεφεύγοντας από τα ελληνικά σύνορα και αποτελώντας τον τέταρτο μεγαλύτερο εμφιαλωτή της Coca-Cola Company. Μετά τη συγχώνευση με τη Molino και τη βρετανική Coca-Cola Beverages η 3Ε έχει καταστεί βασικός εμφιαλωτής της Coca-Cola Company στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στη Ρωσία, στις πρώην σοβιετικές δημοκρατίες, στα Βαλκάνια και στη Νιγηρία.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Γιώργος Παπακωνσταντίνου

  Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου γεννήθηκε το 1961 στην Αθήνα. Έχει σπουδάσει οικονομικά στην Αγγλία (London School of Economics). Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και Διδακτορικό δίπλωμα από την Σχολή Οικονομικών του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (London School of Economics). Μετά τις σπουδές του, εργάστηκε επί 10 χρόνια στον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) στη Γαλλία.

Με την επιστροφή του στην Ελλάδα το 1998 εργάστηκε ως σύμβουλος του Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη για θέματα Κοινωνίας της Πληροφορίας. Δυο χρόνια μετά, ορίστηκε Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών για την Κοινωνία της Πληροφορίας (2000-2002). Το διάστημα 2002-2004, υπήρξε μέλος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ), μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΤΕ και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής της ΕΕ. Το 2003 ήταν συντονιστής για τη «διαδικασία της Λισσαβόνας», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα οικονομικών και κοινωνικών μεταρρυθμίσεων, κατά τη διάρκεια της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από το 2004 έως το 2007, διετέλεσε οικονομικός σύμβουλος του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Διετέλεσε επίσης μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών (ΙΣΤΑΜΕ) – Ανδρέας Παπανδρέου (2005-2008). Το Μάιο του 2005, εξελέγη μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

Από το 2003 έως το 2007, δίδαξε ως επισκέπτης καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, και εργάστηκε ως σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε θέματα πολιτικής έρευνας και Κοινωνίας της Πληροφορίας, με συμμετοχή σε διεθνείς ερευνητικές συνεργασίες.

Το Σεπτέμβριο 2003, ορίστηκε με απόφαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ Διευθυντής του Κινήματος, με αρμοδιότητα τον συντονισμό των πρωτοβουλιών του Κινήματος υπό τον Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής.

Το Σεπτέμβριο του 2007, εξελέγη βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου για το Νομό Κοζάνης, ενώ ανέλαβε καθήκοντα Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ από το Μάρτιο του 2008. Ηγήθηκε του Ευρωψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο του 2009 και διετέλεσε Ευρωβουλευτής από τον Ιούνιο του 2009 έως τον ορισμό του από τον Πρωθυπουργό ως Υπουργός Οικονομικών μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου 2009.

Είναι παντρεμένος με τη συγγραφέα Jacoline Vinke (www.smallhotelsingreece.com) και έχει δύο γιους, το Νικόλα και το Στέφανο.




Visit the Exposing Bilderberg 2012 and Occupy Bilderberg Facebook pages for real time up to date information.

 Απο κουρδιστό πορτοκάλι