Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Πρωθυπουργό, απόφοιτο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, μπορούμε να βρούμε;


 Γράφει ο Δευκαλίων

Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε μιλήσει για το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο. Εν ολίγοις η στήλη θεωρεί ότι για οτιδήποτε κακό συμβαίνει στην χώρα υπεύθυνο είναι το πανίσχυρο εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο που κυβερνά την χώρα από την εποχή της επανάστασης έως σήμερα με ελάχιστα φωτεινά διαλείμματα.
 

Τελικά ποιο είναι αυτό το εγχώριο κυρίαρχο πολιτικοοικονομικό πλαίσιο; Δεν έχει ταυτότητα; Δεν έχει όνομα; Φυσικά έχει και ταυτότητα και όνομα. Πρόκειται για τις 30 ισχυρές οικογένειες του τόπου που οι απόγονοι τους, συνήθως απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών, διακρίνονται διαχρονικά στις επιχειρήσεις και στην πολιτική.
 

Δεν είναι τυχαίο ότι οι τρεις (3) τελευταίοι εκλεγμένοι Πρωθυπουργοί της χώρας υπήρξαν και οι τρεις (3) απόφοιτοι του Κολεγίου Αθηνών. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι και οι τρεις (3) με την πολιτική τους και προεξέχοντα τον Γιώργο Παπανδρέου, έριξαν την χώρα σε αυτή την τραγωδία που βιώνει σήμερα.
 

Γνήσιοι πολιτικοί απόγονοι των κοτζαμπάσηδων και των υπεύθυνων της φυλάκισης του Κολοκοτρώνη, ποτέ δεν αγάπησαν τον λαό που τους εξέλεξε Πρωθυπουργούς. Τον θεωρούν βάρβαρο, αστοιχείωτο, αγράμματο και απολίτιστο. Αγαπούν μόνο την προνομιακή τάξη της οποίας είναι άξια τέκνα και από την οποία προέρχονται. Αυτήν την τάξη αμείβουν πάντοτε με τιμές και αξιώματα.
 

Αποτέλεσμα; Όλη αυτή η παρέα των απόγονων των κοτζαμπάσηδων, των κολεγιόπαιδων η οποία είναι αποκλειστικά υπεύθυνη για το δράμα του ζει σήμερα ο τόπος φωτογραφήθηκε πολύ εύστοχα από τους New York Times που σε άρθρο τους με...τίτλο “Για την Ελλάδα οι Ολιγάρχες αποτελούν εμπόδιο για την ανάκαμψη”, αναφέρουν:
«Σε μια χώρα που έχει ουσιαστικά συντριβεί από την πολύχρονη λιτότητα και από μια ανεργία που ξεπέρασε το 25%, οι μέσοι Έλληνες αισθάνονται διογκούμενη οργή για μια κάστα ολιγάρχων οι οποίοι ευθύνονται για τη δημιουργία μιας κλειστής οικονομίας».
 

Στην συνέχεια του άρθρου η έγκριτη εφημερίδα κάνει αρχικά εκτενή αναφορά στις σχέσεις πολιτικής εξουσίας-οικονομικής ολιγαρχίας και στο τελικό παραγόμενο προϊόν, την διαφθορά. Απόλυτα ορθά τα όσα γράφει και αναφέρει η έγκριτη εφημερίδα. Μόνο που έχει κάνει ένα μικρό λάθος.
 

Σύμφωνα με σημερινά επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ η ανεργία δεν ξεπέρασε το 25%, αλλά το 26% και μάλιστα στους νέους γράφει πανευρωπαϊκά ρεκόρ, αφού στις ηλικίες 18-24 βρίσκεται στο 56,4 % και στις ηλικίες 25-34 ανέρχεται στο 34,3%.
 

Τελικά και επειδή στις ημέρες μας γίνεται πολύς λόγος για ικανούς τεχνοκράτες που θα σώσουν την χώρα με την θεόπνευστη γνώση τους, μήπως πρέπει να απαντήσουμε πρώτα και πάνω απ’ όλα στο αυτονόητο ερώτημα:
 

«Πρωθυπουργό, απόφοιτο του Γυμνασίου Μεγαλόπολης, μπορούμε να βρούμε;»


stoxasmos-politikh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου