Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Νέα λίστα με offshore λογαριασμούς 97 Ελλήνων στα νησιά Τζέρσεϊ


Ενενήντα επτά Έλληνες και εκατόν τριάντα τέσσερις Ελληνοκύπριοι περιλαμβάνονται σε μια νέα λίστα που αφορά «offshore» λογαριασμούς στο κατάστημα της τράπεζας HSBC στα Νησιά Τζέρσεϊ. Στους λογαριασμούς των 97 Ελλήνων έχουν εντοπιστεί σχεδόν 22,3 εκατ. ευρώ.
 

Η λίστα αυτή, την οποία διέρρευσε υπάλληλος τράπεζας και αποκάλυψε η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, περιλαμβάνει συνολικά 8.474 πελάτες και ανάμεσά τους βρίσκονται έμποροι ναρκωτικών, έμποροι όπλων και οικονομικοί σύμβουλοι που συμμετείχαν σε απάτες.
 

Η πλειοψηφία (4.388) είναι Βρετανοί με καταθέσεις άνω των 865 εκατ. ευρώ ενώ κάποιοι έχουν δηλώσει κατοικία στο Ισραήλ, στη Γαλλία, στις ΗΠΑ και στην Ισπανία.
 

Στην τράπεζα HSBC έχει επιβληθεί από τις αμερικανικές Αρχές χρηματικό πρόστιμο 1.500.000 δολάρια για ξέπλυμα χρήματος. 

πηγη

ΥΓ 1. Κάποιος να τη φυλάει !!!!

ΥΓ 2.
Το Τζέρσεϊ ή Ζερσέι ή Υερσέη είναι ένα σύμπλεγμα νησιών που περιλαμβάνει το νησί Τζέρσεϊ και άλλα δύο ακατοίκητα νησιά, το Μινκιέρ και το Εκρέχους. Το Τζέρσεϊ είναι ανεξάρτητο διοικητικά αλλά την ευθύνη της άμυνάς του την έχει το Ηνωμένο Βασίλειο. Βρίσκεται στην θάλασσα της Μάγχης κοντά στις ακτές της Νορμανδίας και αποτελεί μέρος της Βρετανικής Κοινοπολιτείας. 

Δεν ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στο νησί κατοικούν 91.626 άνθρωποι (εκτίμηση 2009, κατατάσσεται 191η), από τους οποίους μόνο οι μισοί είναι γηγενείς. Οι επίσημες γλώσσες είναι τα Αγγλικά και τα Γαλλικά ενώ τα Jèrriais (νορμανδική διάλεκτος) είναι αναγνωρισμένα ως τοπική γλώσσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου