Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Aπό τα εύσημα στον κίνδυνο η Πορτογαλία !!!



 

ΔΝΤ:Σε κίνδυνο η Πορτογαλία!!

Η Πορτογαλία εξακολουθεί να παραμένει μία χώρα που αντιμετωπίζει «σημαντικούς» οικονομικούς κινδύνους και η επιτυχία του σχεδίου διεθνούς δανεισμού θα εξαρτηθεί και από τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωζώνη, εκτιμά σε σημερινή του έκθεση το ΔΝΤ.

«Οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές της είναι επισφαλείς και οι μακροπρόθεσμες οικονομικές προκλήσεις παραμένουν», ανέφερε το Ταμείο, προσθέτοντας ότι «η τύχη της Πορτογαλίας, που βρίσκεται υπό καθεστώς διεθνούς δανεισμού από τον Μάιο του 2011, συνδέεται στενά με την κατάσταση στην ευρωζώνη».

«Η επιτυχία του προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης και από τις μεταρρυθμίσεις που οι ευρωπαίοι υπεύθυνοι θα θέσουν σε εφαρμογή προκειμένου να ξεπεράσουν τα προβλήματα στην ευρωζώνη», τόνισε το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με το διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, ο κυριότερος «βραχυπρόθεσμος κίνδυνος» με τον οποίον βρίσκεται αντιμέτωπη η Πορτογαλία είναι ότι «η οικονομία ανακάμπτει πολύ αργά ώστε να έχει μία σημαντική επίπτωση στον υψηλό δείκτη ανεργίας και προκαλεί τη μετανάστευση καταρτισμένων εργαζομένων, που είναι δύσκολο να αναστραφεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου