Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Style Parade....Υποδεικνύουν και βιοτεχνίες !!!!!!!!!!!


 -Μπαμπά πρέπει να μου δώσεις 80 ευρώ για να αγοράσω στολή για την παρέλαση της 28η Οκτωβρίου από μία βιοτεχνία που μας υπέδειξαν από το σχολείο.

-Μα παιδί μου δεν μας περισσεύουν 80 ευρώ για στολή.

-Δηλαδή δεν θα παρελάσω όπως τα άλλα παιδιά; Μόνο τα πλούσια παιδιά μπορούν να πάνε στην παρέλαση;

Ο διάλογος είναι φανταστικός, αλλά ανάλογοι διάλογοι σίγουρα έχουν γίνει και στην πραγματικότητα σε πολλές οικογένειες που έχουν παιδιά στο σχολείο αλλά αδυνατούν να ικανοποιήσουν τις οικονομικές τους «απαιτήσεις» για στολή και γραβάτα ή φουλάρι.

Είναι απαράδεκτο σε περιόδους που από τον οικογενειακό προϋπολογισμό όχι μόνο δεν περισσεύει ούτε ένα ευρώ, αλλά λείπουν πολλά περισσότερα, κάποια σχολεία να ζητάνε 80 ευρώ από τους μαθητές προκειμένου να αγοράσουν «στολές» για να παρελάσουν. Δηλαδή στην περίπτωση που κάποιος γονιός δεν έχει αυτά τα χρήματα, φανταστείτε τι θα πρέπει να πει στο παιδί του για να του εξηγήσει τον λόγο της μη συμμετοχής του στην παρέλαση.

Το fpress.gr δημοσιεύει την επιστολή ενός γονιού , αλλά και το έγγραφο σύμφωνα με το οποίο καλείται να πληρώσει αυτά τα χρήματα

“Καλημέρα,
Στο Δημοτικό σχολείο ….….., ζητήσανε από το παιδί μου της ΣΤ Δημοτικού, 8 € για γραβάτα, και περίπου 65,00€ για παντελόνι, πουκάμισο γιλέκο.

Επειδή θεωρώ απαράδεκτο να χρειάζονται χρήματα για να συμμετέχει στην παρέλαση της επετείου που πολέμησαν οι παππούδες μας, πέστε μου ποιες είναι οι ενέργειες που θα προβείτε για την άρση της συγκεκριμένης απαίτησης.

Επίσης θα ήθελα να με συμβουλεύσετε τί να πω στο παιδί μου για να μην αισθανθεί μειονεκτικά επειδή έτσι κι αλλιώς τα χρήματα δεν υπάρχουν (ούτε τα οκτώ € της γραβάτας.) και επιπλέον δεν θέλουμε να δανειστούμε από κανέναν.

Μήπως η ομοιομορφία είναι πάνω από την ανάγκη της παρέλασης;

Μήπως θα κάνει το σχολείο ειδική εξαίρεση ώστε τα πράγματα να γίνουν ακόμα χειρότερα;

Με εκτίμηση

Σ......."

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου