Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Αφήστε την υποκρισία: Πριν τον Παναγιώταρο τα είχε πει ο Σαμαράς!



Αν οι πολιτικοί στις προεκλογικές περιόδους πρόσεχαν στοιχειωδώς τα λόγια τους, η πολιτική δεν θα είχε φτάσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο αναξιοπιστίας. Αλλά, βλέπετε, προέχουν οι ψήφοι. Γιατί ο Σαμαράς θα ξέφευγε από αυτόν τον κανόνα;

Στην προεκλογική περίοδο του Ιουνίου ο Σαμαράς ήταν στριμωγμένος, επειδή έχανε ψήφους από τα δεξιά του λόγω της στροφής  που είχε κάνει (από ούλτρα αντιμνημονιακός έγινε υποστηρικτής του δεύτερου Μνημονίου). Για να βγει από τη δύσκολη θέση, προσπαθούσε να μιλάει για άλλα θέματα, που νόμιζε ότι ήταν περισσότερο προνομιακά γι’ αυτόν. Ενα από αυτά ήταν το θέμα των μεταναστών.

Σε μια, λοιπόν, από τις συνεντεύξεις του είχε πει επί λέξει: «Εχουν γεμίσει τα νηπιαγωγεία με παιδιά μεταναστών και οι Ελληνες δεν μπορούν να μπούν. Αυτό τέρμα»! (13 Ιουνίου 2012, Enikos.gr η προσθήκη του video είναι από εμάς)







Tι έλεγε, δηλαδή, ο υποψήφιος (τότε) πρωθυπουργός;
Ότι αν σχημάτιζε εκείνος  κυβέρνηση, θα έδιωχνε από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία τα παιδιά των ξένων, για να μπούν Ελληνόπουλα. Νόμιζε ότι του φέρνει ψήφους και το είπε.

Ιδού η συνέχεια. Πριν από λίγες μέρες, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Παναγιώταρος ζήτησε, με ερώτηση στη Βουλή, στοιχεία για το πόσα παιδιά αλλοδαπών φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς. Προφανώς, για να οργανώσει κανένα από τα γνωστά «ντού» και να πετάξει έξω τα ξένα παιδάκια. Το υπουργείο Εσωτερικών ζήτησε, με τη σειρά του, στοιχεία από τους Δήμους. Προκλήθηκε σάλος και το υπουργείο  αναδιπλώθηκε.

Ο υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης ανακοίνωσε τα εξής ωραία:
Πρώτον, ότι «η ιθαγένεια δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς».

Δεύτερον, ότι, με βάση το εφαρμοζόμενο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, το 96% των παιδιών που επιλέγονται είναι Ελληνες, το 2% παιδιά πολιτών χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και το άλλο 2% παιδιά πολιτών από άλλα κράτη.

Πολύ καλά τα λέει ο υπουργός. Μόνο που «αδειάζει» και διαψεύδει τον πρωθυπουργό του. Ο Σαμαράς έλεγε, πριν από τρεις μήνες, ότι κριτήριο για την επιλογή των παιδιών έπρεπε να είναι η ιθαγένεια. Ο Στυλιανίδης λέει ακριβώς το αντίθετο. Επιπλέον, ο υπουργός διαψεύδει τον πρωθυπουργό δίνοντας διαφορετικά στοιχεία.

Δεν τα ήξερε όλα αυτά ο Σαμαράς τον Ιούνιο; Πιθανότατα. Αλλά ήθελε να μαζέψει ψήφους. Δεν συνειδητοποιούσε ότι, υιοθετώντας την ατζέντα της Χρυσής Αυγής, δεν την αποδυνάμωνε, αλλά την ενίσχυε;

Ας πρόσεχε.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου