Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Αλληλοκαρφωνονται ..Και θέλουν και να μας σώσουν τρομάρα τους ...




Με αιχμές κατά του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνμσταντίνου, αλλά και του επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννη Διώτη ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος την ενημέρωση για την πορεία του usb που περιείχε τη λίστα Λαγκάρντ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Μάλιστα ο κ. Βενιζέλος για πρώτη φορά διάβαζε την ομιλία του από τις σημειώσεις που είχε μαζί του και δεν μιλούσε από στήθους.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως παρέλαβε το usb από τον Διώτη μαζί με μερικές τυπωμένες σελίδες, στις οποίες αναγράφονταν κάποια τυχαία ονόματα που είχε επιλέξει ο Διώτης για να εκτιμήσει το θέμα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως το usb ήταν στο γραφείο του, χωρίς να το έχει χρησιμοποιήσει κανείς. «Το usb παρέμεινε στο γραφείο μου μαζί με πολλά άλλα ηλεκτρονικά υλικά μέχρι που το παρέδωσα στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Όλο αυτό το διάστημα δεν το χρησιμοποίησε κανείς», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε δεν γνωρίζει ούτε αυτός αν το υλικό που δόθηκε στο Διώτη είναι το αληθινό ή αντίγραφο, αφού τη λίστα Λαγκάρντ, την πήρε πρώτος ο Παπακωνσταντίνου και εκέινος την έδωσε στον Διώτη.

Από τις βολές του κ. Βενίζελου δεν απουσίαζε ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού ο κ. Τσίπρας τον είχε κατηγορήσει πως χρησιμοποίησε το usb στις εκλογικές αναμετρήσεις. «Στις 28 με 30 Σεπτεμβρίου που ήμουν στις Βρυξέλλες με πήρε τηλέφωνο ο κύριος Διώτης και μου θύμισε ότι είχε αφήσει στο γραφείο μου το usb, εγώ μετά από πίεση και προσπάθεια θυμήθηκα πιο ήταν. 
Και αυτό το λέω για όσους έσπευσαν να χυδαιολογήσουν κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια λέγοντας πως έγιναν δύο εκλογικές αναμετρήσεις με το usb στο συρτάρι μου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Πρόσθεσε μάλιστα «μετά το τηλεφώνημα τον κ.Διώτη αναζήτησα το υλικό το οποίο ευτυχώς δεν είχε καταστραφεί και ήταν μαζί με άλλα usb».

«Πριν το πάρω εγώ ήταν στην Ελλάδα για 16 μήνες οπότε θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί», είπε αναφερόμενος ουσιαστικά στον προκάτοχό του Γιώργο Παπακωνσταντίνου, αλλά και στον Ιωάννη Διώτη. «Δεν ρώτησα τον Διώτη ποτέ για την πορεία των ερευνών περίμενα πρόοδο και αποτελέσματα σε όλες τις υποθέσεις του ΣΔΟΕ δεν ήθελα να παρέμβω», πρόσθεσε ο κ. Βενιζέλος. Μάλιστα αναφερόμενος στον κ.Διώτη είπε πως δεν ήταν δική του επιλογή, αλλά ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης του είχε πει τα καλύτερα.

Ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είπε πως η ευθεία και επίσημη χρήση του υλικού κινδυνεύει να ανοίξει τεράστια νομικά ζητήματα αντίστοιχα με αυτά που άνοιξαν στη Γαλλία και να ωθήσει τους εμπλεκόμενους να οχυρωθούν πίσω από αυτά. Αντιθέτως η ανεπίσημη και μη δημόσια χρησιμοποίηση τους θα βοηθούσε στις έρευνες.

Πηγή

ΥΓ.


Η Λαγκάρντ έδωσε τη λίστα,στον Παπακωνσταντίνου,
αυτός στην Παπασταύρου,
αυτή στην Γιαδικιάρογλου,
κι αυτή στην Πετροβασίλη.
Αυτή την έχει.............!!! 
 
Απο facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου