Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Μετά το Τζήμερο ο Λοβέρδος !!! Τέλος δεν εχουν οι μεταρρυθμιστές



Με ένα βιβλίο με τον τίτλο «Θέσεις για τη Νέα ελληνική Ανόρθωση» ο Ανδρέας Λοβέρδος δρομολογεί την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ προαναγγέλλοντας την ίδρυση μιας ακόμη “μεταρρυθμιστικής” πολιτικής προσπαθείας  την οποία θα προσπαθήσει να την τοποθετήσει στην κεντροαριστερά.

Κίνημα για την ανασυγκρότηση της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας και την επανίδρυση της Κεντροαριστεράς ευρύτερα, όπως λέει το ρεπορτάζ.

Το βιβλίο του Ανδρέα Λοβέδρου θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα στα βιβλιοπωλεία από τις εκδόσεις Ινδικτος. Αποτελεί ένα μανιφέστο που ελπίζει πως θα οδηγήσει σταδιακά στην ίδρυση ενός νέου πολιτικού φορέα και βάζει οριστικά σε τροχιά τη διάσπαση του ΠΑΣΟΚ. Είναι όμως γνωστό ότι ο πρώην υπουργός Υγείας αποφάσισε να μετρήσει τις  δυνάμεις του  έξω από το ΠΑΣΟΚ και ψάχνει τρόπους για να διαγραφεί ώστε να μην πάρει μαζί του την ρετσινιά του “διασπαστή”

Βεβαίως  πάντα υπάρχει η πιθανότητα να καταλήξει με μια τάση εντός ενός υφιστάμενου σχηματισμού και αφήνει ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα:«Η Ελλάδα έχει ανάγκη ένα συμμετοχικό ευρωπαικό μεταρρυθμιστικό ριζοσπαστικό σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό υποκείμενο. Δεν έχει σημασία αν αυτός ο χώρος, αυτή η παράταξη θα προκύψει από τη μετεξέλιξη υπάρχοντος κόμματος ή τη συγχώνευση ή την εκλογική συμπόρευση υφιστάμενων σχηματισμών ή ακόμα και από την ίδρυση ενός νέου κόμματος που θα συσπειρώσει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής σοσιαλδημοκρατίας» γράφει.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στον επίλογο του βιβλίου, μετά την πρώτη δημοσιοποίηση των θέσεων του για τη Νέα ‘Ελληνική Ανόρθωση το Φεβρουάριο του 2012, « έκανα την τελευταία μου απόπειρα να κινητοποιήσω δυνάμεις σε μια κοινή προσπάθεια , περιμένοντας στη συνέχεια και τις ενέργειες άλλων, για μια συλλογική πορεία. Η αναμονή μου, όμως, λαμβάνει, τέλος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου