Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Η Χίος χρειάζεται προστασία οχι γιγαντιαίες επενδύσεις . ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ


Παρακαλούνται οι φιλοι blogers να αναδημοσιεύσουν  

ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ  ΕΔΩ:

Σε λίγες μέρες στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου θα γίνει συνεδρίαση για την γνωμοδότηση ως προς την μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων που κατέθεσε πριν λίγο καιρό η πολυεθνική, για να γεμίσει τη Χίο ανεμογεννήτριες. Με την κάψα της πυρπόλησης ακόμα ζωντανή, το νησί θα δοθεί βορά στην πολυεθνική της “πράσινης ανάπτυξης”.
 

Όποιος θέλει ας στείλει το παρακάτω κείμενο στο μέηλ του Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Γανιάρη
 
k.ganiaris@chios.pvaigaiou.gov.gr
 
και ας το κάνει, αν θέλει, κοινοποίηση και στο: 18kinima@gmail.com 
για να έχουμε μια εικόνα της πίεσης που ασκούμε όλοι μαζί:
 
“Προς Αντιπεριφερειάρχη Χίου κ. Κ. Γανιάρη 
Μετά από την βιβλική καταστροφή που υπέστη η Χίος από την πυρκαγιά σάς ζητώ να γνωμοδοτήσετε αρνητικά στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου “Αιγαία Ζεύξις”. Τα δεδομένα των περιβαλλοντικών συνθηκών του νησιού κατά την περίοδο που εκπονήθηκε η εν λόγω μελέτη ήταν τελείως διαφορετικά από αυτά που ισχύουν σήμερα. 
Ως Έλληνας πολίτης αιτούμαι να ζητήσετε την απόσυρση της μελέτης ως μη ισχύουσα πλέον υπό τις σημερινές περιβαλλοντικές συνθήκες του νησιού. 
Το νησί χρειάζεται προστασία και όχι γιγαντιαίες επενδύσεις.
 
Ευχαριστώ”
Υποδράφουμε ΕΔΩ :

Το κειμενο του petition:

Υπουργέ

Ως διπλωματούχος Αγρονόμος Τοπογράφος αλλά και Πρόεδρος της Επιτροπής της Διεθνούς Χαρτογραφικής Ένωσης, είστε, είμαι βέβαιος, γνώστης της τραγικής κατάστασης που επικρατεί στο νησί της Χίου μετά από την μεγάλη πυρκαγιά η οποία κατέκαψε τα δύο τρίτα της έκτασής του.

Είστε ελπίζω και γνώστης της πολιτικής των προκατόχων σας οι οποίοι σχεδίασαν να παραδώσουν το εναπομείναν μέρος της έκτασης του νησιού σε πολυεθνική εταιρία για την εγκατάσταση μεγάλης κλίμακας Βιομηχανικών ΑΠΕ.

Με αυτά τα δύο δεδομένα λοιπόν, το μέλλον της Χίου για τα επόμενα 25 χρόνια προδιαγράφεται ως εξής:

Εργοστάσιο γιγάντιων και εκτός κάθε νησιωτικής κλίμακας ανεμογεννητριών στο βόρειο μέρος της και κάρβουνο και στάχτη στο κεντρικό και στο νότιο. Φοβούμαι δε, ότι αν συνεχιστεί η ανάλγητη απέναντι στο περιβάλλον πολιτική που έχουμε εδώ και χρόνια υιοθετήσει ως κράτος, θα μετατραπεί και το υπόλοιπο νησί σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός αυτής της 25ετίας.

Με δεδομένο επίσης ότι η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που κατέθεσε πριν λίγους μήνες η πολυεθνική, είχε εκπονηθεί υπό άλλους περιβαλλοντικούς όρους και συνθήκες από αυτές που διαμορφώθηκαν τώρα, μετά την βιβλική καταστροφή του νησιού από την πυρκαγιά, είμαι βέβαιος ότι γνωρίζετε πως η συγκεκριμένη ΜΠΕ δεν έχει καμία απολύτως ισχύ πλέον και επιβάλλεται να αποσυρθεί.

Ελπίζω ότι η επιστημονική σας κατάρτιση θα σας καταστήσει σύμμαχο όλων εμάς που αγωνιούμε για το μέλλον του νησιού.

Από την μεριά μας ζητούμε να μην εγκρίνετε περιβαλλοντικούς όρους για την υλοποίηση του έργου Αιγαία Ζεύξις στη Χίο, να απαιτήσετε την απόσυρση της ΜΠΕ ως ανεπίκαιρης και άκυρης πλέον, να απελευθερώσετε τη Χίο από τον ρόγχο των Βιομηχανικών ΑΠΕ που απειλεί να δώσει την χαριστική βολή στο τοπίο και στο φυσικό της περιβάλλον και να μεριμνήσετε ώστε για τις επόμενες δεκαετίες να μην γίνει ούτε καν λόγος περί επενδύσεων και αναπτυξιακών έργων μεγάλης κλίμακας στο νησί, για να αφεθεί η φύση στην ησυχία της και να επουλώσει τις πληγές της.

Η Χίος, ως πολυεγκαυματίας, έχει ανάγκη νοσηλείας και κατόπιν προστασίας Υπουργέ. Δεν έχει ανάγκη μεγάλων επενδύσεων και αναπτυξιακών σχεδιασμών.

Ελπίζω στην κατανόησή σας και στην πολιτική σας παρέμβαση για να ευοδωθούν τα αυτονόητα.

Μετά τιμής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου