Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Μια αληθινή θερινή προεκλογική ιστορία


Το τηλέφωνο με τον Αλέξη
Μιλούσα στο τηλέφωνο με τον Αλέξη.
Λόγω αυξημένων υποχρεώσεων δεν προλαβαίνουμε να τα πούμε από κοντά τελευταία.
Μιλήσαμε λίγο γιατί τον διέκοψα ενώ βρισκόταν σε στούντιο ηχογραφήσεων με τον Κώστα (σ.σ. Λαλιώτη) παίζοντας... σκληρό ροκ με όλα τα κλαμπατσίμπανα.
 

Του είπα να πηγαίναμε για κάνα ποτάκι μετά την πρόβα, αλλά μου είπε ότι δεν μπορεί γιατί το βράδυ έχει κανονίσει να περάσει από τον Κορυδαλλό για να πάει τσιγάρα στον Άκη (σ.σ. Τσοχατζόπουλο), ενώ θα έκρυβε μέσα στα πακέτα μια λίμα για να κόψει τα κάγκελα και να βρεθεί και πάλι αναμεταξύ μας ο σύντροφός μας.

Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί


Σε τελική ανάλυση, αν δεν πιάσει το κόλπο με τη λίμα, ο Αλέξης μου είπε ότι είναι φίλος και με τον
Βασίλη (σ.σ. Παλαιοκώστα) ο οποίος σε συνεργασία με τον αλληλέγγυο ταξικό σύντροφο Ριτζάι θα έρθουν με ελικόπτερο να τον ελευθερώσουν.
Εξάλλου γνώσεις χειρισμού ελικοπτέρων απέκτησαν καλού κακού από πέρσι το καλοκαίρι και ο Τζέφρυ (σ.σ. ΓΑΠ) και ο Βαγγέλης (σ.σ. Τούρκογλου) και το manual το 'χουν αφήσει στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου.
 

Αν δεν πιάσει ουτε αυτό το κόλπο με το ελικόπτερο, ο Αλέξης έχει κι άλλο άσσο στο μανίκι του.
Μου 'λεγε κάποτε για κάποιο φίλο του Σορίν (σ.σ. Ματέι) ο οποίος του 'χε μάθει να ανεβοκατεβαίνει φωταγωγούς στο άψε-σβήσε, μα ήταν άσχετος από χειροβομβίδες και του άρεσε ο Νίκος (σ.σ. Ευαγγελάτος).
Ο Νίκος όπως και τότε, έτσι και τώρα, ξαναείναι στον ΣΚΑΙ και περιμένει του καινούριους φίλους του Αλέξη.



Ο Μάκης και οι φίλοι του

Ο Αλέξης στο μεταξύ μου εξήγησε πως κι ο
Υφικράτης (σ.σ. Αμυράς) έχει γνώσεις από πολεμικά όπλα, καλάζνικωφ, ούζι, μπαζούκας, μολότωφ και στρακαστρούκες και έτσι θα συνεχίσει το αντάρτικο πόλης από κει που το άφησε ο Δημήτρης (σ.σ. Κουφοντίνας).
Αλλά επειδή ο Αλέξανδρος (σ.σ. Γιωτόπουλος) γέρασε πια και κουράστηκε, έχει ήδη βρεθεί ο αντικαταστάτης του στο εξωτερικό.
Για παραπάνω πληροφορίες με παρέπεμψε στο Μάκη (χωρίς σ.σ.)




.Ο Αλέξης και τα τάγματα εφόδου

Ο Αλέξης λοιπόν μου είπε πως έχει κλείσει με μεταγραφή τον
Σλοβάκο υπερ-τρομοκράτη Σλαβόι (σ.σ. Ζίζεκ) για την ιδεολογική καθοδήγηση του ένοπλου αγώνα που θα σκορπίσει τον τρόμο στους νοικοκυραίους (σ.σ. μαλάκες).
Έτσι κι αλλιώς ο Ηλίας (σ.σ. Νικολακόπουλος) του MEGA σε κάποια δημοσκόπησή του, είχε πει στον Αλέξη ότι είναι συγκοινωνούν δοχείο με τη Χρυσή Αυγή, επομένως θα 'χει και επιπλέον άντρες στα τάγματα εφόδου του. Και θα τα βρουν και με τη δροσισμένη Ρένα (σ.σ. Δούρου) για να λυθεί κι η παρεξήγηση.
Βέβαια αυτοί δε βαράνε τζάμπα, γι' αυτό και ο Αλέξης έδωσε εντολή στον Παναγιώτη (σ.σ. Λαφαζάνη) να τυπώσει δραχμές για να πληρώσει τα τάγματα.
Ο Παναγιώτης βέβαια τον διαβεβαίωσε ότι πρόεκιται για προσωπικές απόψεις, αλλά ο Αλέξης δεν πείστηκε και τον έστειλε στο Νομισματοκοπείο με το Μετρό.
Όταν ο Παναγιώτης ρώτησε τον Αλέξη "τι θα κάνουμε αν δεν χαρούν τα τάγματα με τις δραχμούλες;", τότε ο Γιάννης (σ.σ. Μπαλάφας) πετάχτηκε σαν την τσουτσού και απάντησε αυτοβούλως "θα το ρισκάρουμε".



 Ο Τζορτζ και το ΕΑΜ

Τώρα που ο Αλέξης έχει πιάσει φιλίες με τον
Θάνο (σ.σ. Μικρούτσικο) θα τον καθισει στο πιάνο να τους παίξει τη "Μπαλάντα του ασφαλίτη", μπας και συνετιστούν οι ταγματασφαλίτες.
Κι αν δεν φέρει αποτέλεσμα ούτε αυτό, τότε ο Αλέξης μου είπε πως θα επιστρατεύσει τα "μάτια της Έλλης" (σ.σ. Στάη) που είναι καινούρια φίλη κι ας είχε τάτσι-μήτσι-κότσι φιλίες με τον Κάρολο (σ.σ. Παπούλια).
 

Ο Κάρολος ως εντεκάχρονος αντάρτης έτσι κι αλλιώς μπορεί να ρθει κοντά στον Αλέξη μετά και την ιδρυση του ΕΑΜ από τον Γιώργο (σ.σ. Τράγκα) ο οποίος κι αυτός μαζί με τον άλλο Γιώργο (σ.σ. Κουρή) οργανώνουν αντάρτικο πόλης και βουνού με αυτοδιαχειριζόμενες εκπομπές, εφημερίδες και κανάλια.
Ρώτησα λοιπόν κι εγώ τον Αλέξη "πού θα τα βρεις τα λεφτά ρε;" ίσως επηρεασμένος από την πολύωρη έκθεση σε τηλεοπτικά πάνελ κι αυτός μου απάντησε ότι ο φίλος του Γιάννης (σ.σ. Βαρουφάκης) που μετακόμισε στο Σηάτλ έχει πιάσει φιλίες με τον Τζορτζ (σ.σ. Σόρος) που ρίχνει λεφτά στη Ρόζα και το Indymedia, διότι του αρέσει πολύ να βλέπει πάνελ με μαινόμενο Άδωνι (σ.σ. Γεωργιάδη).

Δεν είναι γάτα ο κοντός




Όλοι αυτοί βέβαια, όπως μου είπε ο φίλος μου ο Αλέξης έχουν βγάλει τα λεφτά τους έξω και περιμένουν να έρθει η δραχμή του
Παναγιώτη (σ.σ. Λαφαζάνη) για να αγοράσουν την Ακρόπολη σε τιμή ευκαιρίας. Δέκα ευρώ τον κίωνα και πενήντα ευρώ την Καρυάτιδα!
Ο Αλέξης βέβαια μου φάνηκε τρομοκρατημένος διότι το μυστικό του σχέδιο αποκαλύφθηκε.
Η Αλέκα (σ.σ. Παπαρήγα) τον κάρφωσε, λέγοντας ότι τα κάνει όλα αυτά έχοντας πίσω του τον Μπάρακ (σ.σ. Ομπάμα) ο οποίος τον στηρίζει.
Η Αλέκα έδειξε σίγουρη και χρησιμοποίησε την κόρη της ως μάρτυρα που ξέρει κι από αμερ'κάνικα.
Από αυτή την εξέλιξη θορυβήθηκε η γάτα ο κοντός Βλαδίμηρος (σ.σ. Πούτιν) ο οποίος τον είχε για σιγουράκι τον Αλέξη και τώρα που ακούει αυτά τα πράγματα από την Αλέκα τρελαίνεται!







KL-EVO MORALES

Ο Αλέξης μου είπε ότι όλα αυτά έφτασαν στα αυτιά των πρεσβευτών της Κούβας και της Βενεζουέλας οι οποίοι τα πήραν στο κρανίο και τον είπαν "κωλοτούμπα", καθώς αυτός είχε κλείσει πετρο-δουλειά και με τον
Ούγκο (σ.σ. Τσάβες) και εισαγωγές πούρων και μπλουζακιών "Τσε" από τον Φιντέλ (εδώ δε χρειάζεται "σ.σ.").
 

Ο Ούγκο μάλιστα διαμήνυσε στον Αλέξη ότι είναι απατεώνας κάνοντας ένα λογοπαίγνιο, λέγοντας του "εσύ δεν είσαι Έβο Μοράλες, εσύ είσαι Κλέβω Μοράλες!" κι ο Αλέξης τα πήρε στο κρανίο κι άρχισε να του λέει κάτι ακατανόητα για κάποια ΑΟΖ.
Ώσπου του διαμαρτυρήθηκε ο πρόσφατος φίλος Γιώργος (σ.σ. Καρατζαφέρης) φωνάζοντας "όταν σ' τα 'λεγα εγώ, μ' έλεγες εθνίκι!" με πραγματικό παράπονο.

Μητροπάνος


Μέσα σ' όλα ο Αλέξης μου είπε ότι δέχτηκε ανώνυμο γράμμα κάτω από την πόρτα γραμμένο από κάποιον που του έλεγε "πρόσεχε με ποιους τα βάζεις, εμένα πήγαν να με δολοφονήσουν".

Στην αρχή ο Αλέξης σάστισε και δεν ήξερε από ποιον είναι το γράμμα, ώσπου κοίταξε καλύτερα και πρόσεξε ότι στην πίσω μεριά του χαρτιού ήταν γραμμένα σκορ από ποδοσφαιράκι στο playstation και ειχαν χυθεί ζουμιά από σουβλάκια. Κατάλαβε πως ο αποστολέας πρέπει να ήταν ο Κώστας (σ.σ. Καραμανλής).
Του τα 'λεγε από καιρό ο Πάνος (σ.σ. Καμμένος) αλλά δεν τα πίστευε ο Αλέξης. Και τον κατηγορούσε για κάποια "Ρόζα", η οποία όμως ο Αλέξης δε θυμόταν ποια είναι.
 

Και τον ρωτούσε επίμονα. "Ρε σύντροφε Πάνο, για ποια Ρόζα μιλάς; Την Εσκενάζυ ή του Μητροπάνου;", αλλά ο Πάνος θεώρησε ότι τον κοροιδεύει.
Ίσως η Λούκα (σ.σ. Κατσέλη) τον συμβούλεψε να ξεχάσει τη Ρόζα, λέγοντάς του "κάτσε καλά, γεράσαμε"!
"Γεράσιμε!" αναφώνησε ο Αλέξης ενθυμούμενος τα παλιά καλά χρόνια! "Κρύβε λόγια" του απάντησε η Λούκα.






Η περίοδος του Αντώνη

Ώσπου να τελειώσει η κουβέντα μου με τον Αλέξη, μας διέκοπταν συνεχώς μηνύματα που έφταναν από κάποιο φίλο του, τον 
Τρελ-Αντώνη (σ.σ. Σαμαρά), ο οποίος του έγραφε κάτι περίεργα.
Τη μια "καταδίκασε την τρομοκρατία", την άλλη "καταδίκασε τη διαφθορά", την τρίτη "καταδίκασε τις διαδηλώσεις", την παράλλη "καταδίκασε την κλιματική αλλαγή", "καταδίκασε τη 17Ν", "καταδίκασε τους πορτοφολάδες", "καταδίκασε τον Κάιν", "καταδίκασε τον Βρούτο!", την άλλη "καταδίκασε τον πόλεμο στη Λιβύη" και καπάκι "καταδίκασε και τον Καντάφι!".
 

Ενώ μιλούσαμε, προφανώς δεν μπορούσε να απαντήσει σε όλα τα μηνύματα και του έστελνε ο troll-Αντώνης "δεν τα καταδικάζεις, ε; Θα σου δείξω εγώ! Θα δεις τι έχεις να πάθεις!" απειλώντας ως άλλος Χλαπάτσας.
 

Δεν πρόλαβε καλά καλά ο Αλέξης να μου πει "έλα, σε κλείνω ρε, έχει πάλι περίοδο ο Αντώνης".
Και κάπου τότε βγήκε ο Αντώνης στο ΣΚΑΙ και έκανε αυτές τις βαρύτατες καταγγελίες για όοοολα τα παραπάνω.
Και κάπως έτσι γέμισαν σκατά τα μυαλά των ψηφοφόρων της ΝΔ.

Επειδή κράτησα πολλή ώρα τον Αλέξη στο τηλέφωνο.

Αν το είχαμε κλείσει νωρίτερα, θα 'χε προλάβει ο Αλέξης να τα καταδικάσει όλα και να μη μας ζαλίζει τα τέτοια ο Αντώνης!


Τα σκατά στα κεφάλια τους


Αυτή η αλληλουχία σκέψεων είναι ενδεικτική του
κεντρο-ακροδεξιού βόθρου που έχει βουλώσει στα μυαλά χιλιάδων συμπολιτών μας.
Θα μπορούσε το κείμενο να ονομάζεται "στο μυαλό ενός ψηφοφόρου της ΝΔ".
Τον "Αχόρταγο"... και γρήγορα!



Απο τοιχο-τοιχο 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου