Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ» ΓΙΑ ΔΙΑΣΩΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ! ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΝ ΜΠΑΡΟΖΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!



ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ» ΧΛΙΑΡΑ Ο Λ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ!

Με παρέμβαση Λουκά Παπαδήμου έγιναν οι δηλώσεις του προέδρου της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, στις 11 Μαΐου, ότι «εάν ένα μέλος μιας ομάδας δεν σέβεται τους κανόνες, είναι καλύτερα να βγει από την ομάδα», αναφέρει το πρακτορείο Reuters.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, ο Μπαρόζο είχε ερωτηθεί από δημοσιογράφο της ιταλικής τηλεόρασης τι νομίζει για τα σχέδια του Τσίπρα να σχίσει τη συμφωνία διάσωσης. Αν και δεν κατονόμασε τη χώρα, τα σχόλια του Μπαρόζο θεωρήθηκαν ότι αναφέρονται στην Ελλάδα και έκαναν να φαίνεται ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ ήταν πιο κοντά.

Ο Μπαρόζο δεν είχε καμία πρόθεση να κάνει μια τέτοια ισχυρή δήλωση. Το έκανε μόνο επειδή έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος του το ζήτησε, αναφέρει στο πρακτορείο Reuters αξιωματούχος της Κομισιόν. Δεν ήταν πρωτοβουλία του Μπαρόζο, ήταν απευθείας αίτημα», δήλωσε η ανώνυμη πηγή, προσθέτοντας ότι «δεν είχε αποτέλεσμα». 
 
Ο αξιωματούχος εκτίμησε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος με αυτή την κίνησή του, ήθελε να επιταχύνει τις διεργασίες για το σχηματισμό κυβέρνησης. Με λίγα λόγια, ήθελε, δια της πλαγίας, να εκβιάσει τα αστικά πολιτικά κόμματα ώστε να σχηματιστεί κυβέρνηση, ευθυγραμμισμένη με τις επιταγές του ντόπιου και ευρωπαϊκού μεγάλου κεφαλαίου, καθώς επίσης να τρομοκρατήσει το λαό και να πλήξει την Αριστερά!

Ο τέως πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, με ανακοίνωσή του, διαψεύδει χλιαρά το δημοσιεύμα του πρακτορείου Reuters. «Δεν ζήτησα από κανέναν να κάνει καμία δήλωση, ούτε μίλησα με πρωτοβουλία μου με κανέναν εκείνες τις ημέρες. Κάποιοι θέλουν να δημιουργήσουν πρόβλημα» αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση.
 
Το ειδαμε Εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου