Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΠΑΡΟΛΟΓΙΑΣ



Μια εβδομάδα τώρα έχω ακούσει τόσο μεγάλη σε ένταση αλλά και έκταση πολιτική μπουρδολογία στην Ελληνική τηλεόραση, που πολύ αμφιβάλλω, αν θα υπάρξει ξανά τέτοιο λαμπρό πεδίο διαστρέβλωσης, όχι μόνο της πολιτικής πραγματικότητας, αλλά και των εννοιών των λέξεων. Αν επιχειρούσα μάλιστα να συμπυκνώσω όλη αυτή την παπαρολογία σε μία πρόταση θα ήμουν αναγκασμένος να χρησιμοποιήσω την ιστορική ρήση - φοβία της δεξιάς που έλεγε ότι «όταν έρθουν οι κομμουνιστές θα μας πάρουν τα σπίτια τις κατσίκες και τα λεφτά».

Επιτρέψτε μου ένα παράδειγμα. Βγαίνει δημοσκόπηση στον αέρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) που δείχνει ότι ο κόσμος θα προτιμούσε κατά 30% οικουμενική κυβέρνηση (χωρίς τη Χ.Α.) και κατά 28% κυβέρνηση Αριστεράς. Δεν υπήρξε δημοσιογράφος στην Ελληνική τηλεόραση που να μην έβγαλε το συμπέρασμα ότι «ο κόσμος θέλει οικουμενική κυβέρνηση».

Σίγουρα το πρόβλημα δεν θα ήταν μικρό αν ήταν μόνο αυτό και τίποτ’ άλλο. Αλλά δεν ήταν μόνο αυτό. Γινόταν ακόμα μεγαλύτερο αφού σε κάθε πάνελ όλοι οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να απολογηθούν, γιατί δεν σχηματίζουν οικουμενική κυβέρνηση, την οποία, ούτως ή άλλως,
την θέλει και ο λαός. Ατελείωτη η μπουρδολογία.

Και ένα δεύτερο παράδειγμα: Βγαίνει ο Στρατούλης και λέει: «Με άμεσο δημόσιο έλεγχο των τραπεζών, εγγυόμαστε τις καταθέσεις των πολιτών και χρησιμοποιούμε αυτά τα χρήματα για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».
Αυτό ήταν. Έπεσαν όλοι οι μέχρι χθες σωτήρες να τον φάνε. Γιατί ρε παιδιά; Είπε κάτι παράλογο ο «Κόκκινος Χμερ»; Είπε με άλλα λόγια ότι το κράτος θα κάνει ό,τι ακριβώς κάνουν οι τραπεζίτες για να κονομάνε, αλλά με προοπτική ανάπτυξης της οικονομίας και ενίσχυσης της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με χαμηλότοκα δάνεια.
Αυτό δεν κάνουν σήμερα οι ιδιωτικές τράπεζες; Παίρνουν τις καταθέσεις του κοσμάκη και τις επενδύουν όπου γουστάρουν. Κι άμα πάει καλά, αυγατίζουν τα λεφτά κι άμα πάει άσχημα, βαράνε ένα κανόνι κι άντε… να κανονίσεις τα υπόλοιπα.
Πιστεύει κανείς σήμερα ότι αν όλοι οι καταθέτες μιας οποιασδήποτε τράπεζας στον κόσμο, αποφασίσουν να αποσύρουν τα χρήματά τους, θα τα βρουν;
Αμ δεν θα τα βρουν, είτε γιατί θα έχουν επενδυθεί, είτε γιατί θα είναι άυλες μετοχές ή ομόλογα ενός κράτους που μπορεί και να έχει πτωχεύσει.
Γιατί άραγε το κράτος να πληρώνει τα σπασμένα της Proton Bank του Λαυρεντιάδη που προσπάθησε ο Βενιζέλος να τον βγάλει λάδι, και η τράπεζα τελικά να μην ανήκει στο κράτος;
Πήγε μήπως κανένα κράτος να σώσει έστω και μία μικρομεσαία επιχείρηση με δις εκατομμύρια ευρώ, όπως έκανε με τις τράπεζες και δεν το έχω καταλάβει;
Ή μήπως τα λεφτά που πήρανε ως ενίσχυση της ρευστότητας οι τράπεζες τα ρίξανε στην αγορά και την ανάπτυξη;

Παράδειγμα τρίτο και τελευταίο: Το τι σπέκουλα έγινε - χοροστατώντας του μεγάλου αρχηγού με τα γυαλιά - από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας,και του ΠΑΣΟΚ με την «άρνηση του Τσίπρα να κυβερνήσει», δεν περιγράφεται.
Οι 108 Νεοδημοκράτες βουλευτές κατηγορούσαν ένα κόμμα με τους μισούς βουλευτές, γιατί δεν κάνουν κυβέρνηση. Τους δίνανε μάλιστα και ψήφο ανοχής, όχι όμως για να υλοποιήσουν την εντολή που τους έδωσαν οι ψηφοφόροι τους, αλλά αυτό που οι νεοδημοκράτες και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις του μνημονίου είχαν στο μυαλό τους. Θα σε αφήσω δηλαδή να μπεις στο σπίτι μου, δεν θα σου δώσω τα κλειδιά, θα κάνεις ότι σου λέω, κι όποτε θέλω, θα σε πετάξω έξω. Υπάρχει λογικός άνθρωπος που θα έκανε κάτι τέτοιο;

Και κάτι για το μήνυμα των εκλογών, γιατί κάποιοι κάπου έχουν χαθεί.
Η πλειοψηφία όσων ψήφισαν στις εκλογές της 6/5/2012 ψήφισαν κόμματα που διεκήρυτταν την καταγγελία της δανειακής Σύμβασης σε ποσοστό 61% - κι έχω αφαιρέσει το ποσοστό της Χ.Α. για λόγους που ανιλαμβάνεστε.
Όλοι λοιπόν αυτοί οι οποίοι είναι νοήμονες Έλληνες ψηφοφόροι ξέρουν ότι η καταγγελία της δανειακής σύμβασης μπορεί να έχει ένα σωρό επακόλουθα. Απ' όσα μέχρι σήμερα γνωρίζουμε όμως, κανείς δεν έβαλε στην κάλπη κάποια υποσημείωση στο ψηφοδέλτιο του, που να λέει: «Ψηφίζω αντιμνημόνιο υπό την προϋπόθεση της παραμονής μας στο Ευρώ». Ψήφισαν από καταγγελία του μνημονίου μέχρι και την άμεση κατάργηση του. Αυτό πότε θα το καταλάβουν τα παπαγαλάκια, οι παπαγαλίζοντες και οι άλλες πολύχρωμες εικόνες της επίπλωσης του σαλονιού, που περνιούνται για φωστήρες.


Υ.Γ.: Δηλαδή τώρα όλοι αυτοί που υποστηρίζουν όλες αυτές τις παπαρολογίες το κάνουν για να κόψουν την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ; Πάνε καλά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου