Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

100 χρονια αγωνα “τιμημένο ΚΚΕ”! Γιατι συντροφε;

 
Βλέποντας τι συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες κατανοώ πολλά πράγματα για τη σύγχρονη Ελληνική ιστορία. Την πιο κρίσιμη ώρα, την ώρα της τελικής αναμέτρησης, μια ανάσα από τη νίκη, η αριστερά ξαναπαρουσιάζει όλες τις παιδικές ασθένειες του παρελθόντος.
 
Κάποτε ήταν το ΕΑΜ που μετουσίωνε την αντίσταση του λαού μας σε μια προοπτική προοδευτικής διακυβέρνησης. Το τιμημένο ΚΚΕ όμως είχε άλλη άποψη…. πρώτα η Βάρκιζα μετά η αποχή από τις εκλογές και τα όνειρα πετάχτηκαν στο καλάθι.
 
Το κεφάλι του Άρη παραδόθηκε βορά στην αντίδραση ως η ληξιαρχική πράξη πουλήματος του αγώνα και οι χιλιάδες αγωνιστές οδηγήθηκαν σε νησάκια αναψυχής ώστε να μην υπάρχει ούτε φόνος ούτε πτώμα. Η λήθη χτίστηκε πάνω στο αίμα των Ροβσπιέρων!
 
Και όταν οι δημοκρατικές αστικές έστω δυνάμεις πήγαν να σηκώσουν κεφάλι πάλι το τιμημένο ΚΚΕ ξεστόμισε το ιστορικό πια ”τι Πλαστήρας τι Παπάγος” (κάτι σαν το σημερινό τι Τσίπρας τι Σαμαράς) Αυτό σήμαινε ότι οι χιλιάδες αγωνιστές θα συνέχιζαν τις διακοπές τους στα νησάκια, αλλά τι μ’ αυτό το τιμημένο να ναι καλά.
 
Και πέρασαν τα χρόνια και ήρθε η χούντα και ο μεγάλος αγώνας του λαού, με μπροστάρη το φοιτητικό κίνημα και ο μεγάλος Νοέμβρης του λαού μας και να το πάλι το τιμημένο. Πανσπουδαστική Νο2 το παράνομο έντυπο της ΚΝΕ. Που καλούσε το λαό να απομονώσει τους προβοκάτορες και τους χαφιέδες που κατέλαβαν το Πολυτεχνείο!!!!!!
 
Το 1981 πια και ο λαός μας κάνει το μεγάλο βήμα. Το λαικο ρεύμα γίνεται ποτάμι και με κοινωνική, ειρηνική επανάσταση φέρνει το ΠΑΣΟΚ και τον Ανδρέα στα πράγματα.
 
Νατο πάλι το τιμημένο. Ακόμα ηχει στα αυτιά μου το σύνθημα ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ίδια η λιτότητα και η τρομοκρατία εμπρός για της γενιάς μας τα πολυτεχνεία!!! Αυτοί που κατήγγειλαν το πραγματικό Πολυτεχνείο ως προβοκάτσια καλούσαν σε εξέγερση απέναντι στον άνθρωπο που αναγνώρισε την Έθνική Αντίσταση και τελείωσε ορστικά τον Εθνικό Δίχασμό.
Δεν αρκούσε όμως αυτό. Συνεργάστηκαν με τον ανθρωπο που έφερε την χούντα τον γνωστό εφιάλτη της πολιτικής για να στήσουν ειδικά δικαστήρια και να διαπομπεύσουν τον μεγαλο λαικό ηγέτη!
 
Και να΄μαστε στο σήμερα. Ενας λαός που υποφέρει και αφυκτιά, οι ξένοι και οι ντόπιοι υποτακτικοί τους, έχουν οδηγήσει μια ολόκληρη κοινωνία στα όρια της κατάρρευσης, τα εργασιακά δικαιώματα συνθλίβονται, αλλά για το ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ ο ταξικός εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Αιδώς Αργείοι!
 
Δημήτρης Νικολάου via dedousi
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου