Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Για όλα αυτά δεν θα πούμε τιποτα;


 Η ελληνική οικονομία κατέρρευσε γιατί έδωσε κάθε ταμείο και κάθε σημείο  οπου θα  μπορούσε να αντλήσει έσοδα σε ιδιώτες.
 Κάθε τρεις και λίγο έκοβε κομμάτια της και τους τα έδινε ή έβγαζε μερίδα από την πίτα της και για αυτούς. 

Δρόμοι, διόδια, κατασκευές, λιμάνια, αερομεταφορές, μετοχές κολοσσιαίων επιχειρήσεων δίκτυα επικοινωνιών, Μονάδες του ΕΟΤ, μισθοδοσίες κάθε είδους αναδοχές. Στο τέλος απόμεινε μόνη να αναζητεί έσοδα από φόρους να παράγει ελλείμματα και να δανείζεται για να τα καλύψει.

 Κατέρρευσε ακόμη γιατί δεν προνόησε να αυξήσει την πίτα κυρίως εκεί που αυτό είναι εφικτό! Στους τομείς που αυξάνει η πίτα πρωτογενής-δευτερογενής δεν υπάρχει “ισχυρός” νταβατζήδες αλλά γενικότερα  επιχειρηματική μαρίδα , για την οποία εξασφάλισαν μεν κάποια κονδύλια από εδώ και από εκεί τα οποία για να τα εκμεταλλευθείς ήθελες να αγωνιστής ανάμεσα σε μια οργιώδη γραφειοκρατεία η δουλέψει για εσένα ένα οργιώδες Μέσον.

Κατέρρευσε ακόμη γιατί δεν  μπόρεσε να  στηρίξει τιμολογιακά ή  με ευρωπαϊκά προγράμματα τα 5-6 βασικά προϊόντα της και ούτε καν τα προϊόντα διατροφής που θεωρούνται βασικά. Προτίμησε να τα δει να εγκαταλείπονται και ύστερα να τα εισάγει
για όλα αυτά δεν ακούσαμε παρά ελάχιστα…

Απο papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου