Τετάρτη 4 Απριλίου 2012

Συγκρούσεις των κατοίκων της Αμυγδαλέζας με τα ΜΑΤ

 
 
Oι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας, oι οποίοι αντιδρούν στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους ήρθαν σε σύγκρουση με τα ΜΑΤ στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων

Σε κλείσιμο της λεωφόρου Θρακομακεδόνων έχουν προχωρήσει οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας, αντιδρώντας στο ενδεχόμενο δημιουργίας κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών στην περιοχή τους.

Σύγκρουση υπήρξε πριν από λίγη ώρα ανάμεσα σε κατοίκους της Αμυγδαλέζας και δυνάμεων των ΜΑΤ στη λεωφόρο Θρακομακεδόνων που οι πρώτοι έχουν αποκλείσει από το πρωί.
Ο αντιδήμαρχος Αχαρνών Μιχάλης Βρεττός διεμήνυσε ότι "αυτό δεν μπορεί να περάσει" και πως "δεν μπορούμε να δεχτούμε και άλλη υποβάθμιση", συμπληρώνοντας ότι "δεν ξέρουμε πώς θα συγκρατήσουμε τους δημότες μας που είναι οργισμένοι".

Υπενθυμίζεται πως και το βράδυ της Τρίτης οι κάτοικοι συγκεντρώθηκαν έξω από την Αστυνομική Ακαδημία στην Αμυγδαλέζα.
Ο χώρος περιλαμβάνει κτίρια που χρησιμοποιούσε η ακαδημία της αστυνομίας, προκειμένου να στεγαστούν αστυνομικοί που είχαν έρθει από άλλες περιοχές για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Από τότε, τα κτίρια, τα οποία βρίσκονται εντός του περιφραγμένου χώρου της ακαδημίας, παρέμεναν ανεκμετάλλευτα και τώρα πιθανολογείται ότι θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του κέντρου μεταναστών.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε την Τρίτη πως λίγο μετά το Πάσχα θα λειτουργεί στην Αττική το πρώτο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.
Δεν έδωσε ωστόσο πληροφορίες για το πού θα γίνει το κέντρο, αλλά, σύμφωνα με πληροφορίες αυτό σχεδιάζεται να γίνει στην Αμυγδαλέζα.

Η τροπολογία για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών αποσύρθηκε το βράδυ της Τρίτης από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, επειδή κατατέθηκε εκπρόθεσμα.
Θα επανέλθει, όμως, όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Όθωνας, την Τετάρτη στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας με τις ρυθμίσεις για το ΙΚΑ ΕΤΑΜ.

Απο e-magazino

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου