Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

MARCH TO ATHENS – ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ...Σήμερα έφτασαν στο Αγρίνιο

Στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο

Tα μέλη του «March to Athens» που εκφράζουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό καθώς και προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται ,έφτασαν σήμερα το μεσημέρι στο Αγρίνιο ,οπου και θα παραμείνουν μεχρι και την Κυριακή

Τα μέλη του κινήματος με έντονο το αίσθημα της αλληλεγγύης για τη χώρα μας ξεκίνησαν τον περασμένο Νοέμβριο από τη Νίκαια, με τελικό προορισμό την Αθήνα με σκοπό να διαδώσουν στον κόσμο την αδικία που γίνεται εις βάρος του λαού της Ελλάδας και να δηλώσουν έμπρακτα τη στήριξη τους.

Άνθρωποι από την Ισπανία, τη Νότια Ιταλία, τη Γαλλία, την Ολλανδία, το Βέλγιο αλλά και άλλες χώρες συγκρότησαν μια μεγάλη ομάδα και ξεκίνησαν στις 9 Νοεμβρίου, απο την Νίκαια της Γαλλίας με τα πόδια με προορισμό την Αθήνα με σκοπό να πραγματοποιήσουν την Αγορά της Αθήνας, την ανάπτυξη δηλαδή των σχέσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο μέσω συζητήσεων και συνελεύσεων για να γίνουν τα υπάρχοντα εναλλακτικά εγχειρήματα γνωστά σε περισσότερο κόσμο και ταυτόχρονα να προκύψουν νέα.

Οι ίδιοι σε κείμενό τους μας λένε :

«Είμαστε 30 περίπου άτομα, από χώρες όλης της Ευρώπης που ξεκινήσαμε την πορεία μας τον Νοέμβρη από τη Νίκαια με προορισμό την Αθήνα. Περπατήσαμε 1700 χιλιόμετρα στην Ιταλία οργανώνοντας λαϊκές συνελεύσεις σε πόλεις και χωριά απ’ όπου περνούσαμε και συμμετείχαμε στην Διεθνή Αγορά της Ρώμης» μας επισήμανε μέλος της μεγάλης ομάδας υπογραμμίζοντας ότι σκοπός της πορείας είναι να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό και τον ιταλικό λαό καθώς και προς όλους τους λαούς που αγωνίζονται.
Συνεχίζουμε το δρόμο μας, βήμα με βήμα προς την Αθήνα. Θα φτάσουμε εκεί για να συμμετάσχουμε στην διεθνή “Αγορά Αθήνας”, 5-15 Μαίου 2012» κατέληξε απευθύνοντας ανοιχτό κάλεσμα για να ακολουθήσουν και άλλοι αυτή την ξεχωριστή πορεία για τη δημιουργία ενός πιο δυνατού και ενωμένου κινήματος που θα εστιάζει στη χειραφέτηση από το πολιτικό, οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που εξουσιάζει σχεδόν ολόκληρο τον πλανήτη.»

Στο Αγρίνιο τους υποδέχτηκαν στην πλατεία Δημοκρατίας φοιτητές , μαθητές και πολίτες ,κάνοντας πράξη το σκοπό αυτής της πορείας, την ανάπτυξη δηλαδή των σχέσεων σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο. Αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί λαϊκή συνέλευση στην πλατεία Δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου