Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Ο Παπαδήμος δηλώνει στους FT “εκφραστής της σιωπηλής πλειοψηφίας”



Την ώρα που ο Βενιζέλος εκλεγόταν με 97% νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο Παπαδήμος έδινε συνέντευξη στους Financial Times δηλώνοντας ότι «η σιωπηλή πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει τις μεταρρυθμίσεις» δηλαδή την ανεργία, τον ΦΠΑ του 23%, τα απανωτά χαράτσια στην ακίνητη περιουσία και τις συνεχείς μειώσεις σε μισθούς – συντάξεις.

Επίσης, λέει ότι η μεγάλη σιωπηλή πλειοψηφία θα κάνει τα πάντα (?) για να μείνουμε στο ευρώ, υπόσχεται σε δυο χρόνια ανάπτυξη, αποκλείει κατηγορηματικά μία 2η αναδιάρθρωση (δηλαδή ένα δεύτερο PSI), ενώ αφήνει ανοιχτό το θέμα (δηλαδή χωρίς να απαντά) του να ηγηθεί μιας πιθανής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές.

Προφανώς εκτός από πρωθυπουργός είναι και δημοσκόπος του … σιωπηλού κοινωνικού ρεύματος!
Επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι δεν μπορεί να μιλήσει βάσει των μετρήσεων της κοινής γνώμης, μεθερμηνεύει τα συναισθήματα των … σιωπηλών πολιτών, δηλαδή εκείνων που δεν μετέχουν στα γκάλοπ!

Πέραν του ότι εκθέτει την Ελλάδα στο εξωτερικό, τόσο ο ίδιος όσο και ο … «πατερούλης» Βενιζέλος, προφανώς δεν αντιλαμβάνεται πόσο κακό προξενεί στην ποιότητα του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ή μήπως αυτός είναι τελικά ο σκοπός του;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου