Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Ο Κ. Λαλιώτης επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ


  
Διεκδικεί ειδικό ρόλο στις εκλογές χωρίς ωστόσο να επιζητά την κάθοδό του.

Ο Κώστας Λαλιώτης επανακάμπτει στο ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό. Το προηγούμενο διάστημα Βενιζέλος – Λαλιώτης βρισκόταν σε συχνή επικοινωνία και αντάλλασσαν απόψεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν, διαχρονικά, φιλικές σχέσεις με τον κ. Κώστα Λαλιώτη (όπως ο κ. Πέτρος Ευθυμίου) στήριξαν τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο στο θέμα της διαδοχής.

Ο Κώστας Λαλιώτης απομακρύνθηκε από τη θέση του Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ το καλοκαίρι του 2002 με απόφαση του τότε Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και έκτοτε δεν είχε ενεργό ρόλο.
Οι σχέσεις του με τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν πάντα «σχέσεις αποστάσεων» και η μόνη φορά που υπήρξε στενή συνεργασία ανάμεσά τους ήταν στις εκλογές του  2007, ή όταν ο κ. Λαλιώτης είχε αναλάβει την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ.

Η ήττα στις εκλογές και η απόφαση του Γ. Παπανδρέου να προχωρήσει με τους δικούς του ανθρώπους ορίζοντας τον Γ. Ραγκούση Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπακωνσταντίνου Εκπρόσωπο Τύπου, απομάκρυνε τους δύο άντρες παρά το γεγονός ότι στην εσωκομματική αναμέτρηση του 2007, ο κ. Λαλιώτης είχε στηρίξει τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ο Ε. Βενιζέλος θεωρεί ότι ο Κ. Λαλιώτης εμπεριέχει ένα ισχυρό συμβολισμό και έχει επιρροή στην παραδοσιακή βάση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και σε παλαιά κυρίως στελέχη. Παράλληλα θεωρεί πολύτιμη και σημαντική την εμπειρία του σε θέματα πολιτικού σχεδιασμού και επικοινωνίας.

Η επιστροφή του Κώστα Λαλιώτη στο ΠΑΣΟΚ ενδέχεται να οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή του στην Εκλογική Επιτροπή (στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι κορυφαίοι του ΠΑΣΟΚ) αλλά και με έναν ειδικό ρόλο που σχετίζεται με την επικοινωνιακή πολιτική του ΠΑΣΟΚ εν όψει εκλογών.

Η περίπτωση να ενισχύσει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ στη Β΄ Πειραιά (όπου εκλεγόταν κατά το παρελθόν) θα πρέπει να αποκλειστεί αφού δεν είναι στις προθέσεις του.

Απο  newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου