Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Αντιμνημονιακός ευρωπαϊστής φερέφωνο της Μέρκελ!


Ο αντιμνημονικος αγώνας συγκροτείται μέρα την μέρα σε ενιαίο μέτωπο πάρα τις φιλότιμες π ροσπάθειες  των τραπεζιτών των δανειδοτούμενων κομματων, του ΚΚΕ και συνολικά του κόμματος του μνημονίου.

 Η βεντάλια ανοίγει  τόσο από τα Δεξιά όσο και από τα αριστερά ενώ όλες οι δυνάμεις συγκεντρώνονται γύρω από το θέμα Πατρίδα που στην αριστερή διαλεκτό είναι η «εθνική ανεξαρτησία». Το ότι δεν μιλάμε για πρωτοκαθεδρία  του αγώνα είναι γιατί έτσι συμφέρει τον αγώνα και την πατρίδα.

Το αντιμνημονικό μέτωπο όμως αποτελούμενο από γαλουχημένους ευρωπαϊστές αδυνατεί να   αποκτήσει εντελέχεια . Να φύγει δηλαδή από την περιοχή των δυνατοτήτων παίρνοντας στην περιοχή της πραγματικότητας και του πρακτέου.

Παραμένει στα ρηχά, στις διαπιστώσεις των αδυναμιών της ελληνικής πολιτικής σκηνής και  -για λόγους που μοιάζουν ψηφοθηρικοί- παρουσιάζει αυτό που συμβαίνει στην χώρα μας,  είτε ως μισητή επιλογή είτε ως αδυναμία διαπραγμάτευσης των πολιτικών μας.  Στην ανάλυση του ευρωπαϊκού γίγνεσθαι  όλοι οι αντιμνημονικοί σπαταλιούνται επί ώρες στο να πείσουν για το αντιδημοκρατικό της ευρωζώνης, πράγμα που μεταξύ μας εδώ και καιρό έχει καταστεί αυτονόητο.

Το κρίσιμο ερώτημα που είναι: τι θα γίνει αύριο όταν οι αντιμνημονιακοί βρεθούν εκβιαζόμενοι με έξοδο από το ευρώ  από την Μερκελ και το euro group  δεν έχει απαντηθεί.

Η απάντηση που δίνεται από τoυς αντιμνημονιακούς ευρωπαϊστές είναι ότι το ευρώ είναι ένα “όπλο που δεν γίνεται να αφήσεις”.

Αυτή η απάντηση  φαινεται να μην λαμβανει υπόψη ότι το ευρώ είναι πυρηνικό όπλο και για το eurogroup  και με αυτό σε λίγες ώρες μπορεί να σαρώσει την χώρα. Για την ακρίβεια το οπλό αυτό είναι ήδη στα χέρια του εχθρού και ότι ώρα θέλει πατά το κόκκινο κουμπί του αφανισμού. Ήδη το χρησιμοποιεί εναντίων μας.

Η απάντηση αυτή λοιπόν δεν εμπεριέχει συγκροτημένο σχέδιο αφενός, αλλά καθίσταται και ύποπτη στο βαθμό που στερεί το αντιμνημομνικό μέτωπο από συγκροτημένο σχέδιο και οδηγεί το όλο εγχείρημα να κινείται στα όρια της ατέρμονης κλάψας.

Πάντως το πράγμα δεν ελέγχεται και η πολιτική ασφυξία των αντιμνημονικών ευρωπαϊστών θα ενταθεί και οδηγηθούν σε αδιέξοδο. Καθημερινά οι αντιμνημονικοί θα κάνουν την μεγάλη επιλογή αντιλαμβανόμενοι ότι αντιμνημονιακός που προπαγανδίζει υπέρ του ευρώ είναι εργαλείο στα χέρια  της Μερκελ του Ντράγκι και του Γιουνκερ.

Αντιμνημονιακός ευρωπαϊστής… φερέφωνο της Μέρκελ 

 Πηγη papaioannou

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου