Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

Γερμανική εκστρατεία για ιδεολογικό … μπότοξ των Ελλήνων

Όπως γράφουμε και σε άλλη ανάρτηση, η προσπάθεια για μια γερμανική Ευρώπη άρχισε το 1914, απέτυχε δυο φορές, και σήμερα ολοκληρώνεται με την νίκη της Γερμανίας, έναν ολόκληρο αιώνα μετά.

Η Ευρώπη την οποία έχασε ο Κάιζερ το 1914, και που κατέστρεψε ο Χίτλερ το 1945, έχει επιτέλους κατακτηθεί από την καγκελάριο Μέρκελ, χωρίς να πέσει ούτε ένας πυροβολισμός. Ή έτσι τουλάχιστον ισχυρίζονται οι ευρωπαϊκές εφημερίδες.

Που μιλάνε για ένα Τέταρτο Ράιχ, και για τους αλαζονικούς νέους ναζί Gauleiters, οι οποίοι υπαγορεύουν τους όρους τους στους Ευρωπαίους υποτελείς.

Στο πλαίσιο αυτό διαβάσαμε με εξαιρετικό ενδιαφέρον αλλά και …ανησυχία μια είδηση από τη Γερμανία που έχει να κάνει με την εγκατάσταση στην Ελλάδα των πολιτικών think tanks όλων των γερμανικών κομμάτων (κάτι ανάλογο με τα ιδρύματα των δικών μας κομμάτων).

Θα ξαναέλθουν, λέει, στην Ελλάδα (επειδή ορισμένα είχαν φύγει) προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά τη δεκαετή κρίση η οποία θα προκαλέσει πολιτικές και κοινωνικές εκρήξεις.

Πρόκειται για τα εξής ιδρύματα: Κόνρατ Αντενάουερ (Χριστιανοδημοκράτες), Φρίντριχ Έμπερτ (Σοσιαλδημοκράτες), Φρίντριχ Νάουμαν (Ελεύθεροι Δημοκράτες), Χάινριχ Μπελ (Πράσινοι), Ρόζα Λούξεμπουργκ (Αριστερά) και Χανς Σάιντελ (Χριστιανοκοινωνική Ένωση Βαυαρίας).

Είναι κάτι σαν think tank, δεξαμενές σκέψεις, οι οποίες όμως προσπαθούν να περάσουν, όπου πάνε, την ιδεολογία του κόμματος που υπηρετούν. Πώς είχε επί Μεταξά ο Μανιαδάκης την ιδεολογική καθοδήγηση του καθεστώτος και την προσπάθεια να πείσει ότι είναι καλό για την πατρίδα;

Πως ήταν επί Χούντας οι θεωρητικοί της Επανάστασης που έκαναν πλύση εγκεφάλου;

Ή για να είμαστε και δίκαιοι. Για όσους γνωρίζουν από αυτά, πώς ήταν οι κομματικοί ιστρούχτορες της Σοβιετικής Ένωσης που καθοδηγούσαν τον κόσμο στο όραμα της επανάστασης;

Έτσι λοιπόν και οι Γερμανοί καθοδηγητές των κομμάτων, βλέπουν την Ελλάδα ως ένα πολύ καλό ιδεολογικό πειραματόζωο. Θα προσπαθήσουν να μας ποδηγετήσουν ιδεολογικά ώστε να αποδεχθούμε ότι οι Γερμανοί είναι φίλοι μας και θέλουν το καλό μας.

Άλλος θα το κάνει για λογαριασμό του κόμματος της Μέρκελ, άλλος για τους Σοσιαλδημοκράτες και ούτω κάθε εξής. Όλοι όμως έχουν στο νου τους να περάσουν την κυρίαρχη ιδεολογία της Γερμανίας.
Θα βγάλουν παγανιά τους διαφωτιστές τους, θα πληρώσουν ορισμένους πρόθυμους κονδυλοφόρους και Media, θα οργανώσουν μερικές εκδηλώσεις «πολιτισμού» και πολιτικής σκέψης και θα περάσουν τις μπουρδολογίες τους.

 Ό,τι προσπαθούσε να κάνει επί χρόνια και η Ουάσιγκτον. Να αντιστρέψει τον αντιαμερικανισμό που προκλήθηκε εξαιτίας της παρέμβασης των ΗΠΑ στα εσωτερικά της χώρας.
Τώρα, λοιπόν που οι Αμερικανοί δεν πολυενδιαφέρονται για την Ελλάδα, αφού έχουν πιο πρόθυμους στα Ανατολικά μας σύνορα, οι Γερμανοί ξανάρχονται για να κάνουν αυτή ακριβώς τη δουλειά. Να μας πείσουν ότι είναι φίλοι μας και δουλεύουν για το καλό μας.

Την ανακοίνωση της εγκατάστασης των ιδρυμάτων στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο Χανς-Γιόαχιμ Φούχτελ, ο άνθρωπος που όρισε η Μέρκελ για να παρακολουθεί τη χώρα μας. Ο Φούχτελ λοιπόν μας προέτρεψε να εκμεταλλευτούμε τη… χάρη που μας κάνουν και να αξιοποιήσουμε την ευκαιρία που μας δίνεται.

Πόσο ευκαιρία, όμως, και τι θα κερδίσουμε από τους Γερμανούς διαφωτιστές; Πολλοί πιστεύουν ότι είναι ανώδυνοι χαρτογιακάδες που λένε αρλούμπες για να περνά η ώρα. Άλλοι όμως εκτιμούν ότι είναι οι σύγχρονοι Γκέμπελς που πάνε στη ξένες χώρες για ένα ιδεολογικό «μπότοξ», για μια νέα καθοδήγηση προς τα γερμανικά ιδεώδη.

Πηγή kostasxan

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου