Σάββατο 24 Δεκεμβρίου 2011

10 λεπτη κατάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου απο την Κ.Α.Π.Α. (Βίντεο)



10 λεπτη κατάληψη της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, έκαναν οι εκπρόσωποι της κίνησης ανεξάρτητων Πολιτών Αγρινίου



Παρά τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου, ο πρόεδρός του επιχείρησε να καταργήσει τον ίδιο τον Καλλικρατικό νόμο και την πάγια δημοκρατική διαδικασία, δηλαδή αρνήθηκε να θέσει το θέμα των πολιτών στην κρίση του Δημοτικού Συμβουλίου (προ ημερησίας διάταξης) εάν θα συζητηθεί η πολιτική της ΔΕΥΑ που κόβει αδιακρίτως το νερό στους δημότες παρά τις διακηρύξεις του δημάρχου περί του αντιθέτου σε ημέρες μνημονίου!
Τη συζήτηση του θέματος για τη μη διακοπή καμιάς οικιακής υδροδότησης λόγω την δύσκολης οικονομικής κατάστασης στο δήμο Αγρινίου, ζητούσαν αρχικά 25 πολίτες, όπου σύμφωνα με τον νόμο υποχρεούταν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου να θέσει προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο κάτι που αρνείται με διάφορα γραφειοκρατικά τερτίπια για δεύτερη συνεχόμενη φορά…..Το αίτημα συνυπογράφουν ακόμα για συζήτηση 250 περίπου δημότες του Αγρινίου (υπάρχει το βιβλίο των υπογραφών με τα πλήρη ονόματα).
Ο Πρόεδρος και ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός ο οποίος είναι και Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Ελλάδας επίμονα απαγόρευσαν τη συζήτηση του θέματος και εκεί έγινε το έλα να δεις!
Πρώτος αποχώρησε ο πρώην Δήμαρχος Στράτου και νυν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης (Πανδημοτική-συνεργασία) Δημήτρης Μουρτζιάπης διαμαρτυρόμενος για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του προέδρου και του δημάρχου. Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία της “Κ” προέβη σε συμβολική κατάληψη του χώρου της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου ταυτόχρονα υπέστειλαν την σημαία της Ε.Ε. ως σύμβολο της Γερμανική κατοχής. Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος της Κίνησης Ανεξάρτητων  Πολιτών Αγρινίου, Λευτέρης Τηλιγάδας είπε ότι: ”το σύμβολο αυτό τον τραπεζιτών η νέα σβάστικα δεν έχει θέση στο δημαρχείο των Αγρινιωτών“.
«Πάντως η κ. αντιδήμαρχος όταν είδε τα σκούρα την έκανε και όταν τέλειωσε η κατάληψη εμφανίστηκε στο δημοτικό συμβούλιο». Τελικά  ο καθείς τον κ…λο του φυλάει και τίποτε άλλο. Ο Βλάσης όμως και τούτη τη φορά βρου στον “πατσά” ”μαχητής”, αναγορεύεται πλέον ο πιο πιστός γενίτσαρος του καθεστώτοςπου ευθύνεται για την πλήρη αγρανάπαυση της περιοχής!
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος πυροδότησε την ατμόσφαιρα με την άστοχη παρέμβασή τουνα ταυτίσει των εκπρόσωπο της “Κ” με την ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ με αποτέλεσμα ο επικεφαλής της παράταξης Νίκος Γκρίζης μαζί με τους υπόλοιπους συμβούλους του να αποχωρήσουν, αφού πρώτα ο δημοτικός σύμβουλος (Νεάπολης) Δημήτρης Σβεντζούρης σε απάντηση των όσων είπε ο δήμαρχος του ζήτησε σε έντονο ύφος να ανακαλέσει.
Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι που παρίστανται εκ των τριών της Λαϊκής Συσπείρωσης(ΚΚΕ), μάλλον δεν ήθελαν να καταλάβουν τι έγινε και παρέμειναν στη συνεδρίαση για να ωριμάσουν τις συνθήκες για την “Λαϊκή εξουσία”…….

ΒΙΝΤΕΟ







ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου